Чому смартфон повільно заряджається і як це виправити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причин довгого заряджання може бути безліч, але все-таки у більшості людей це відбувається через найпоширеніші. Саме про них далі я і розповім.

1. Неякісний кабель

Одна з найпоширеніших причин. На старому телефоні дівчини була саме така проблема. Коли оригінальний кабель згриз кіт, вирішили купити універсальний. При чому кабель підтримував швидку зарядку. Але під час підключення він не видавав необхідну потужність. У підсумку довелося лагодити і паяти оригінал.

Що робити: постарайтеся використовувати тільки оригінальні дроти, а якщо це неможливо, то перед покупкою нового беріть якісний, а не перший-ліпший.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Неоригінальний блок живлення

Це ще одна популярна причина повільної зарядки. І насправді все просто. Наприклад, із заводу у вас була зарядка на 10W (5В і 2A), вона у вас вийшла з ладу. Потім ви берете який-небудь старий блок живлення, підключаєте смартфон і дивуєтеся, чому смартфон повільно заряджається. А все просто, у вашого старого блоку може бути потужність 5W (5В і 1 А).

Що робити: Якщо міняєте оригінальну зарядку, то обов’язково беріть таку ж потужність.

3. Акумулятору прийшов кінець

Ще одна причина, з якою я стикався на своєму старому iPhone 5. Смартфону на той час було вже 5 років. Я ставив його на зарядку, він міг простояти годин 6-7, і все одно заряджався лише на 70-80%. Після зміни батареї, проблема одразу ж зникла.

Що робити: Якщо вашому смартфону вже 3-4 роки, то просто змініть акумулятор, оскільки він просто вже не здатний сприймати заряд, тому може нескінченно “заряджатися”.

4. Додатки та активність

На перший погляд незначна, але дуже вагома причина. Багато хто ставить смартфон на зарядку і починає грати, серфити браузер, залишати купу застосунків у фоні, а потім дивується, чому смартфон так довго заряджається. Усе просто – ви витрачаєте енергію з такою швидкістю, що зарядка не завжди може обігнати витрату. Особливо актуально для смартфонів без швидкої зарядки.

Що робити: Раджу ніколи не чіпати смартфон на зарядці, а вже тим паче не використовувати в цей час важкі додатки, перегляд відео і тому подібні речі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.