Ігровий сетап: облаштовуємо робоче місце геймера та стрімера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для комфортного геймінгу на ПК потрібен джентльменський набір гаджетів: бездротова мишка з чутливим сенсором, компактна клавіатура зі зносостійкими світчами та м’які навушники з чітким звучанням. А якщо плануєте ще й стрімити на YouTube чи Twitch, то додатково знадобиться мікрофон з кардіоїдною спрямованістю і веб-камера з автоматичним фокусуванням. Ми зробили підбірку крутих геймерських новинок від брендів Hator, Sandberg, Fifine, Xtrfy і L33T Gaming.

Xtrfy M8 Wireless — бездротова ігрова мишка зі скругленою формою і дуже низькою посадкою клавіш, передній край виступає всього на 4 мм над столом. Це робить її найбільш підходящою для хвату кігтем, але хват пальцями чи гібридний теж можливі. Розмір у мишки середній, всього 118 міліметрів у довжину, а вага мінімально можлива, лише 55 грам. І це вже з врахуванням вбудованого літієвого акумулятора, одного заряду вистачає в середньому на 75 годин. Точний час залежить від динамічності конкретної гри та вибраної герцівки мишки.

Частоту опитування USB-порту можна змінювати від 125 до 1000 Гц, а роздільну здатність флагманського оптичного сенсору Pixart 3395 — від 400 до 26000 точок на дюйм. Світчі під парою основних клавіш встановлені механічні Kailh GM 8.0, а комплектні ніжки миші виготовлені з тефлону. Ще більш гладенькі та зносостійкі ніжки зі скла можна докупити окремо. Підключати мишу можна як через USB-радіоадаптер 2.4 ГГц, так і через м’який кабель Xtrfy EZcord Pro. На вибір пропонується п’ять кольорів корпусу мишки: чорний, білий, сірий, синій та зелений.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Hator Rockfall TKL Mecha — механічна клавіатура укороченого формату TKL, тобто без калькуляторного блоку клавіш, що звільняє більше місця на столі для розбігу мишкою. Всередині клавіатури знаходиться металева пластина, яка додає всій конструкції жорсткості. А гумові ніжки не дозволяють клавіатурі ковзати по столу та регулюють кут нахилу для зменшення втомлюваності рук. Зносостійкі PBT кейкапи подвійного лиття мають повну українську локалізацію та RGB підсвічування з можливістю налаштування кожної клавіші окремо.

Фірмові світчі Hator Premium бувають двох видів: лінійні Pink і тактильні Green, які відрізняються глибиною ходу та силою натискання. Світчі змащені на заводі для більшої плавності та витримують до 80 мільйонів кліків. В комплекті є інструмент для зняття кейкапів, щоб почистити клавіатуру від пилу та крихт. А офіційний додаток Hator допоможе налаштувати підсвічування та запрограмувати макроси. Щоб натисканням лише однієї клавіші автоматично виконувати складні комбінації дій в іграх та професійних програмах.

L33T Gaming Huginn — геймерська стереогарнітура від молодого бренду зі Швеції. Підтримує два варіанти підключення: аналоговий через 3.5 мм Mini-Jack і цифровий через USB (обидва кабеля постачаються в комплекті). Перший варіант більш універсальний, бо дозволяє грати на консолі і смартфоні. А другий підтримує 7.1-канальний об’ємний звук, який додає чіткості позиціонування в шутерах і атмосфери у хоррорах. Також через USB для мікрофона працюватиме функція активного приглушення фонових шумів.

Зроблений мікрофон знімним, а кабелі мають нейлонове обплетення, що захищає від перелому і не дає заплутуватися у вузол. Штекери мають фіксатори, щоб випадково не від’єдналися від гарнітури під час запеклої мультиплеєрної баталії. Діаметр динаміків солідні 50 міліметрів з частотним діапазоном 20 – 20000 Гц. Амбушюри зроблені зі зносостійкої екошкіри з м’яким наповнювачем з ефектом пам’яті. А дужка цільнометалева для щільного притискання до голови користувача. Також в асортименті L33T Gaming є бездротова модель гарнітури під назвою Muninn Wireless.

Fifine A8 — студійний USB-мікрофон з вбудованою звуковою картою, антивібраційним кріпленням-павуком і RGB-підсвічуванням. Підключається до Windows-комп’ютера, Apple-ноутбука, Android-смартфона та консолі PS4/PS5 за технологією Plug&Play, тобто без необхідності встановлення драйверів. Має знімний кабель USB Type-C та сітчастий поп-фільтр, що захищає від дихання під час розмови. А кардіоїдна спрямованість конденсаторного капсуля діаметром 16 мм фільтрує фонові шуми ззаду та зі сторін.

Частотний діапазон звукозапису скадає 50 – 20000 Гц, а чутливість -40 дБ. Кругла ніжка має гумову основу та займає мінімум місця на столі. За бажанням мікрофон можна пересадити на гнучкий пантограф з типовим кріпленням 5/8″, наприклад Fifine BM63. На корпусі мікрофона є механічний регулятор гучності запису і сенсорна кнопка повного вимкнення запису. Та роз’єм 3.5 мм Mini-Jack для підключення навушників, щоб чути свій голос в реальному часі. Світловий індикатор чітко показує, чи йде запис прямо зараз. Можна налаштувати колір RGB підсвічування: фіксований, чергування чи переливання.

Sandberg Streamer Webcam Pro — вебкамера з автофокусом та вбудованим кільцевим світлом. Користувач дотиком може обирати інтенсивність підсвічування від слабкого та середнього до яскравого. Камера має роздільну здатність Full HD 1080P зі швидкістю створення зображення 30 кадрів/с, або 60 кадрів/с із роздільною здатністю 720P. Запис відео відбувається у форматі Н.264, який підтримується всіма сучасними процесорами та відеокартами. Об’єктив має 5-шарову скляну лінзу з кутом огляду 80°. Оптична роздільна здатність камери 2 Мп.

За рахунок автоматичної корекції світла та наявності підсвічування ця камера чудово підходить для використання в умовах недостатнього освітлення. Вбудований всеспрямований стереомікрофон із шумозаглушенням передає голос користувача максимально чітко. В комплекті є кріплення для розташування камери на моніторі, що дозволяє регулювати кут нахилу пристрою. Також є можливість встановлення вебкамери на трипод (купується окремо). Камера підключається за допомогою двохметрового USB-кабеля, не потребує ручного встановлення драйверів (стандарт UVC) і сумісна з операційними системами Windows 7 – 11, macOS і Android TV.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.