Що робити, якщо смартфон почав працювати повільніше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді навіть улюблені гаджети починають підводити. Експерти пояснили, у чому може критися причина.

Фахівці попереджають, що багато користувачів Android-девайсів стикалися з тим, що кілобайти пам’яті пристрою просто зникають. Причиною тому служать накопичені невикористовувані додатки, та й часто кількість збережених медіафайлів у кеші уповільнює роботу.

Щоб прискорити роботу гаджета, в меню “Налаштування” слід вибрати пункт “Пам’ять” (або в розділі “Про телефон” перейти в “Сховище”). Так можна побачити, які файли скільки місця займають.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потрібно подивитися, скільки накопичилося даних у кеші. Це тимчасові файли, що зберігаються додатками, щоб повторно їх не завантажувати. Періодично кеш необхідно очищати, оскільки деякі файли можуть бути пошкоджені, перевантажені та знижувати продуктивність.

Якісь додатки розумно перенести на карту пам’яті, непотрібні ж краще видалити зовсім.

У кожному з додатків можна очищати кеш

Існують спеціальні утиліти для очищення пам’яті смартфона, які звільняють пам’ять телефону від непотрібного й оптимізують продуктивність. Під час вибору утилітів потрібно орієнтуватися на рейтинг, кількість завантажень і коментарі інших користувачів. Зверніть увагу, чи відповідають розробники на відгуки користувачів.

Під час скачування важливо звертати увагу на доступи, запитувані ним. Мають насторожити такі дозволи, як доступ до управління контактами, повідомленнями та дзвінками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.