Чим відрізняється китайська версія Mi Band від глобальної і чи варто її купувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Давно відомо, що Xiaomi випускає багато гаджетів у двох версіях: для внутрішнього китайського ринку та глобальну – для всіх інших. Одним з таких пристроїв є фірмовий фітнес-браслет, який, напевно, хотів би отримати кожен. І все б нічого, ось тільки користувачів хвилює нюанс: чим відрізняється китайська Mi Band від глобального і чому він коштує дешевше? Напевно, ви теж звертали на це увагу, тому що в інтернет-магазинах є браслети з позначкою «CN» і «Global». При цьому різниця в ціні часом становить близько 1000 грн, що досить багато. Давайте подивимося, у чому полягають відмінності китайської версії Mi Band від глобальної і чи варто її купувати.

Перше, що впадає у вічі — написи на коробці. Насправді, вони не відіграють тут жодної ролі: всі вони китайською мовою. На коробці з глобальною версією Mi Band є написи англійською мовою, але переплачувати за це не варто. Але чи це відбивається на начинці?

Як включити українську мову на Mi Band 7

Основною причиною, чому користувачі не ризикують купувати Mi Band, призначений для Китаю, – це відсутність української мови. Частка правди в цьому є: після розпакування та підключення до зарядки фітнес-браслет реально працює китайською мовою і навіть пропонує щось натиснути. Щоправда, користувача це лякає, а дарма: потрібно лише підключити Mi Band до смартфона, після чого вибрати українську мову. Робиться це дуже просто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Китайський Mi Band 7 можна підключити до смартфону лише через Zepp Life
  • Завантажуєте на смартфон додаток Zepp Life.
  • Натискаєте «Додати» у верхньому правому кутку.
  • Потім вибираєте «Браслет» та натискаєте «Браслет має QR-код».
  • Скануєте смартфоном код на браслеті, після чого слідуєте підказкам системи. У процесі вам буде запропоновано вибрати мову.

Цікавий факт: китайська Mi Band підключається до смартфона через програму через Mi Fitness, тільки якщо встановити Китай як основний регіон. Його, до речі, можна використовувати як штатний додаток Здоров’я на смартфоні .

Як бачите, зараз не потрібно танцювати з бубном навколо гаджета або перепрошувати його на підтримку мови: подібні випадки траплялися лише в першому чи другому поколінні та й дуже рідко. Щоправда, у китайській версії мов все-таки менше, але російська або українська точно є.

Чи варто купувати Mi Band з NFC

Цього року Xiaomi також випустила версію Mi Band 7 із NFC: у минулі роки браслет для китайського ринку не підтримував платежів в Україні. Отже, якщо раптом ви побачили фітнес-браслет із цією функцією, то купувати його не варто — тільки дарма викинете гроші. Якщо хочете наручний аксесуар із підтримкою безконтактних платежів, то краще придивіться до цих смарт-годин.

А якщо купити китайську версію фітнес-браслета, то в ній буде лише Alipay і WeChat Pay — китайські платіжні системи, орієнтовані в основному на туристів з Піднебесної. Отже, майте на увазі, що цей ярлик в меню буде вам траплятися, але його можна приховати в налаштуваннях фітнес-браслету. Знову немає сенсу переплачувати.

Відмінності китайської версії Mi Band від глобальної

Якщо заглянути всередину, то ви побачите різні опції спостереження за здоров’ям: це і вимірювання пульсу, ЕКГ, датчик стресу, а також моніторинг сну. Розкрию секрет – функції китайського Mi Band та глобальної версії однакові.

Майже: у браслеті для китайського ринку є голосовий помічник Xiao Ai та мікрофон у моделі з NFC. За допомогою нього можна навіть керувати розумним будинком, але відповідати на дзвінки — не можна! Правда, в Україні від нього користі мало, як і в Google Alexa з глобальної версії Mi Band 7 Pro.

Як бачите, різниця у версіях Mi Band 7 справді є, але сенсу переплачувати за глобальну безглуздо. На старті продажів різниця в ціні взагалі може досягати біля тисячі гривень, але згодом вона починає знижуватися. Так що, не переплачуйте дарма і сміливо беріть ту, що дешевше, а на заощаджені гроші прикупіть з десяток різних ремінців, щоб міняти їх щодня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.