Чи потрібне сучасним смартфонам захисне скло

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купуючи дорогий смартфон, постає питання про його захист. Зокрема про використання захисного скла. Але чи так воно потрібне? І чи підійде плівка?

Сучасні смартфони, навіть бюджетні, оснащуються склом, подряпати які досить складно. Тому й сенсу зараз купувати плівку немає, адже вона рятує лише від подряпин.

Що стосується захисного скла, то вони зараз набагато популярніші, ніж раніше. І їх і справді потрібно купувати для захисту екрану.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для створення екранів найдорожчих смартфонів використовується технологія Gorilla Glass. Подібні стекла в результаті відрізняються високою ударостійкістю. Але стійкість до ударів і подряпин – це різні поняття. У скла Gorilla Glass твердість 6-6,5H, а це означає, що його можна подряпати чимось на кшталт кварцу. У захисних стекол твердість дорівнює 9H, що забезпечує захист від подряпин, нанесених майже будь-якими побутовими матеріалами.

З іншого боку, захисне скло дуже крихке. Відповідно, при падінні воно або потріскається, або розіб’ється. Але ймовірність цього нижче, ніж при падінні смартфона з оригінальним склом. І якщо у вас флагман, це значно заощадить вам гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.