Чому потрібно очистити кеш iPhone

Не дозволяйте цифровим даним засмічувати ваш інтернет-браузер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone – це ваш портативний будинок, і він не застрахований від того, що його трохи захаращують. Зрештою, скільки веб-сторінок ви переглядаєте щодня? Навіть такі гіганти, як нові iPhone 14 Pro та Pro Max, можуть зависнути, якщо ви не оптимізуєте їх. Один із найпростіших способів обслуговування – щомісячне очищення кешу iPhone.

Дайте вашому будинку більш глибоке очищення, ніж щотижневе прибирання.

Незалежно від того, переглядаєте ви Chrome, Safari або щось на своєму iPhone, ваш кеш згодом накопичує цифровий мотлох. І очищення кеша дає вашому браузеру новий старт, який може прискорити ваш перегляд, незалежно від того, чи ви використовуєте iOS 15 або iOS 16. (І якщо ви хочете змусити свій телефон працювати швидше, спробуйте керувати сховищем вашого iPhone.)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Думайте про кеш вашого браузера як про цифрове сховище. З часом iPhone зберігає дані веб-сайту, такі як фотографії та банери, у цьому сховищі, щоб він міг отримати їх, коли ви повторно відвідуєте сайт. Найчастіше це прискорює перегляд. Однак незабаром ця шафа починає захаращуватися, і її вміст може більше не відповідати тому, що вам потрібно.

Зрештою, кеш вашого браузера застаріває, і дані, що витягуються, більше не відповідають даним, які фактично використовуються на веб-сайті. Результат? Повільна швидкість завантаження.

Ось чому очищення кеша може допомогти: це дає сайтам новий старт у вашому браузері та звільняє місце у вашому сховищі. Зверніть увагу, що очищення кешу призведе до виходу із системи із сайтів, на які ви увійшли в даний момент. Тим не менш, ця невелика незручність варто потерпіти щомісяця або близько того, щоб все йшло швидко.

Ось покрокові інструкції про те, як очистити кеш на вашому iPhone залежно від вашого браузера.

Як очистити кеш iPhone у Safari

Safari – це браузер за замовчуванням на iPhone, і ви можете очистити кеш Safari за кілька коротких кроків. Починаючи з iOS 11, цей процес торкнеться всіх пристроїв, на яких виконано вхід до вашого облікового запису iCloud. В результаті всі кеші ваших пристроїв будуть очищені, і вам потрібно буде увійти до системи під час наступного використання. Ось що робити.

  1. Відкрийте програму «Параметри» на своєму iPhone.
  2. Виберіть Safari зі списку програм.
  3. Перейдіть до розділу «Додатково» > «Дані веб-сайту».
  4. Прокрутіть вниз і виберіть пункт «Видалити всі дані веб-сайту».
  5. Виберіть пункт «Видалити зараз» у спливаючому вікні.

Тепер все готове!

Як очистити кеш iPhone у Chrome

Очистити кеш iPhone у Chrome легко.

Chrome – ще один популярний браузер для користувачів iPhone. Загальний процес очищення кеша Chrome вимагає ще кількох кроків, і вам потрібно буде зробити дещо через браузер Chrome. І ось як.

  1. Відкрийте програму Chrome.
  2. Виберіть три точки в нижньому правому куті, щоб відкрити додаткові параметри.
  3. Прокрутіть вгору та виберіть пункт «Параметри».
  4. Виберіть Конфіденційність та безпеку у наступному меню.
  5. Натисніть «Очистити дані перегляду», щоб відкрити останнє меню.
  6. Виберіть бажаний діапазон часу у верхній частині меню (від «Остання година» до «Весь час»).
  7. Переконайтеся, що вибрано файли cookie, дані сайту, кешовані зображення та файли. Нарешті, натисніть «Очистити дані перегляду» у нижній частині екрана.

Як очистити кеш iPhone у Firefox

Якщо ви шанувальник Firefox, не хвилюйтеся. Очистити кеш на iPhone досить просто. Просто виконайте такі дії.

  1. Натисніть меню гамбургера в нижньому правому куті, щоб відкрити параметри.
  2. Виберіть пункт «Параметри» у нижній частині меню.
  3. Виберіть Керування даними у розділі Конфіденційність.
  4. Ви можете вибрати “Дані веб-сайту”, щоб очистити дані для окремих сайтів, або вибрати “Очистити особисті дані” в нижній частині екрана, щоб очистити дані з усіх вибраних полів.

Що відбувається, коли ви очищаєте кеш?

Очищення кешу видаляє дані веб-сайту, які зберігаються на вашому телефоні локально, щоб вам не доводилося завантажувати ці дані під час кожного нового відвідування. Дані у вашому кеші згодом накопичуються і можуть зрештою уповільнити роботу, якщо вони стануть надто громіздкими або застарілими. (Коли я перевіряв, на моєму телефоні в Chrome зберігалося близько 150 МБ даних.) Очищення цих даних дає сайтам новий старт, що може виправити деякі помилки завантаження та прискорити роботу вашого браузера. Тим не менш, очищення кешу також означає вихід зі сторінок, тому будьте готові знову увійти до всього.

Як часто мені потрібно очищати кеш?

Більшості людей потрібно очищати свої кеші лише один раз на місяць чи два. Як правило, це той момент, коли ваш браузер створює чималий кеш, щоб почати уповільнювати роботу.

Але якщо ви часто відвідуєте багато сайтів, вам слід частіше очищати кеш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.