Чи можна поставити два антивіруси на один комп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі користувачі ПК настільки переживають про збереження своїх особистих даних, що встановлюють одразу два антивіруси. Робити це рекомендується.

2 антивіруси: це добре чи погано

Жоден відомий антивірус неспроможна гарантувати 100% захист даних, оскільки постійно з’являються нові віруси. Через це деякі користувачі вважають, що відразу 2 утиліти гарантують кращий ступінь захисту. Але це велика помилка. Використання двох програм одночасно може призвести до критичних помилок, оскільки програми можуть бути несумісні одна з одною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Жити» разом не зможуть навіть антивіруси, які випущені однією компанією. При спільній роботі вони почнуть конфліктувати один з одним, що призведе до множинних помилок, зависань тощо. Це відбувається через те, що антивірусна програма має доступ до всіх файлів на комп’ютері. Вона постійно перевіряє їх, що навантажує операційну систему. Якщо програми буде дві, навантаження піде в подвоєному розмірі.

Також антивіруси можуть блокувати файли один одного, вважаючи їх потенційно небезпечними. Через це відбувається така ситуація, коли обидва антивіруси перестають працювати, і комп’ютер повністю втрачає захист.

Зі сказаного можна зробити висновок, що установка 2 антивірусів можлива, але вкрай небажана. Краще встановити одну надійну утиліту, не заходити на підозрілі ресурси та не завантажувати звідти файли. Якщо виконувати це, то про безпеку не варто переживати.

Додаткова перевірка комп’ютера за допомогою другого антивірусу

Ніхто не заважає користувачам проводити разові перевірки за допомогою антивірусів. Вони не вимагають встановлення та підходить практично для всіх операційних систем.

Наприклад, варто звернути увагу до Avast. Утиліта надається абсолютно безкоштовно. Завантажити його можна з офіційного сайту. Після завершення скачування достатньо 2 рази натиснути на програму, вибрати потрібні дані для перевірки і запустити її. Вона триватиме від кількох хвилин до півгодини, залежно від потужності ПК та кількості файлів.

Антивіруси на нових комп’ютерах

Виробники сучасних ПК дбають про безпеку користувачів, тому часто встановлюють вбудовані антивіруси. Якщо утиліти не підходять, їх можна відключити через панель управління і після видалити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.