Наскільки подорожчали запчастини до iPhone 14 Pro Max у порівнянні зі старими iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стали відомі подробиці вартості комплектуючих, на основі яких сформована ціна iPhone 14 Pro Max. Цей смартфон став найдорожчим в історії Apple.

Так, стартова ціна iPhone 14 Pro Max – $1099. Вартість чіпа А16, на якому заснований гаджет, становить $110, це в 2,5 рази дорожче за попередній чіп А15.

Також Apple оснастила свої пристрої дорогими CMOS-сенсорами та іншими комплектуючими камерами. У результаті блок камер iPhone 14 Pro Max на 50% дорожчий, ніж iPhone 13 Pro Max.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Загалом зі старту продажів ціна комплектуючих iPhone 14 Pro Max оцінювалася в $400-450, а зараз зазначається, що коштують деталі для флагмана $501. Це на $60 дорожче, ніж iPhone 13 Pro Max.

Таким чином, новий айфон став найдорожчим в історії виробника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.