Фахівці назвали, які марки смартфонів крадуть в українців найчастіше

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У 2024 році в Україні злодії вкрали понад 6,6 тис.смартфонів. Серед найпопулярніших брендів для крадіжок гаджетів – 3 марки. Це Xiaomi, Samsung і iPhone.

Реклама

Зазначимо, що кількість крадіжок зменшилася порівняно з попередніми роками. Про це свідчить статистика Opendatabot.

За даними порталу, у 2021 році було вкрадено 6,6 тис.гаджетів, що в 2,5 рази менше, ніж до війни. Це також в 1,3 рази менше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Найбільша кількість викрадених або втрачених мобільних телефонів цьогоріч зафіксована у Києві – майже 12% від загальної кількості. На другому місці Дніпропетровщина: 8,8% від загальної кількості. Замикає трійку Запорізька область – 8,6%.

Найчастіше крадуть гаджети марки Xiaomi, Samsung та iPhone. Так, в 2024-му вже вкрали чи втратили понад 2,2 тисячі “сяомі”, понад 1,4 “самсунгів” та близько тисячі “айфонів”.

“Ми вирішили порівняти, які бренди смартфонів є найбільш запитаними у злодіїв та у покупців. Отже, за даними Comfy, найпопулярнішими марками телефонів три роки поспіль серед покупців є ті самі марки, але в іншому порядку: iPhone, Samsung та Xiaomi/Redmi”, – пишуть про цікавий факт автори “Опендатаботу”. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоinformator.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ