Чат-бот GPT-4o назвав професій, в яких він замінить людину

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У мережі бурхливо обговорюють список професій, з якими чат-бот GPT-4o вже може впоратися, позбавивши людей джерел заробітку. Користувач поставив питання ІІ з проханням навести приклад із 20 вакансій, дати відсоткову ймовірність та аргументи на користь того, що в цих сферах нейромережа виявиться кращою за людину. Після цього людина попросила перерахувати 20 вакансій, в яких ШІ не зможе тягатися з людиною.

Реклама

Виявилося, що з ймовірністю в 95% чат-бот GPT-4o зможе замінити “фахівця з введення даних”, адже нейромережа “швидша, точніше, невтомна і може працювати без зупинки 24/7” на відміну від людини. Не позаздриш також людям, зайнятим у телемаркетингу, представникам служби підтримки, копірайтерам, коректорам та працівникам інших рутинних професій.

У той же час чат-бот поки що безсилий у таких галузях, як «креативний директор», через відсутність унікальних творчих здібностей, далекоглядності та здатності надихати творчі команди. Ще нейромережа не здатна замінити собою психотерапевта, хірурга, вчителя, не може стати актором/актрисою і тим більше гасити пожежі. Загалом людям, які зайняті в прикладних професіях, поки що можна нічого не побоюватися, оскільки унікальні вміння та навички, а також необхідність працювати руками не під силу ШІ.

Втім, про те, що штучний інтелект звільнить людей від роботи, говорить і Ілон Маск. Щоправда мільярдер і підприємець упевнений, що це не зробить людей біднішими, а навпаки, дозволить їм заробляти більше:

У сприятливому сценарії, мабуть, ніхто з нас не матиме роботи. Буде універсальний високий дохід і не базовий універсальний дохід, а саме високий. Не бракує товарів чи послуг.

Однак, коли настане цей безробітний час, Маск не зміг відповісти, зазначивши лише, що він обов’язково настане.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: