Користувачам розповіли, як прибрати поради штучного інтелекту у пошуку Google

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Багато користувачів з різних країн світу залишилися вкрай незадоволені тим, що пошуковик Google почав самостійно інтегрувати зведення  створені технологіями штучного інтелекту, результати пошукової видачі. Через це корпорація кілька днів тому надала можливість отримувати «чисту» пошукову видачу як альтернативу результатам, створюваним штучним інтелектом. Величезним мінусом цього варіанта є те, що потрібно щоразу вибирати опцію «веб-версія» з меню під пошуковим рядком.

Реклама

Журналісти видання ArsTechnica розповіли , що вже знайдено спосіб зробити це за умовчанням. Зокрема, в URL-адресі пошукової видачі Google є багато параметрів, де за показ традиційних 10 синіх посилань відповідає параметр &udm=14. Його можна використовувати при налаштуванні браузера.

Користувачам, які починають пошук безпосередньо з адресного рядка браузера, необхідно налаштувати пошукову систему в Chrome і Firefox. Це робиться дуже схожим способом.

У Chrome, наприклад, потрібно натиснути правою кнопкою миші за адресним рядком, вибрати пункт «Керування пошуковими системами та пошуком по сайту». У Firefox необхідно ввести “about:preferences#search” в адресному рядку, натиснути Enter, після чого зайти в налаштування, вибрати “пошук” і натиснути “додати” під блоком “значки пошукових систем”.

При цьому в обох браузерах не вдасться відредагувати пошукову систему Google, тому потрібно створити новий ярлик, назвавши його, наприклад, Google Web і ввівши адресу «https://www.google.com/search?q=%s&udm=14» . Також можна заповнити поле «Швидка команда» або «Коротке ім’я» для спрощення використання нової пошукової системи. Наприклад, якщо ввести туди «gw», можна буде використовувати її, вводячи запити типу «gw куди з’їздити у відпустку».

За словами фахівців, також можна доповнити адресу &tbs=li:1, за рахунок чого пошукова система Google шукатиме за точним збігом без застосування синонімів. Крім цього, існують проксі-сайти, наприклад udm14.com, що ведуть до пошукової видачі на Google із вже запущеною функцією веб-версія. Але потрібно бути обережнішим, тому що власники подібних сайтів можуть здійснювати перехоплення пошукових запитів користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: