iOS 18 майже повністю буде схожа на Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Коли дивишся на iOS, здається, що покращити в ній уже нічого не можна. Операційна система для iPhone має велику кількість корисних функцій і приємний зовнішній вигляд. Однак у Apple хочуть дати користувачам своїх смартфонів більше можливостей кастомізації. Саме тому в iOS 18 з’явиться кілька нових функцій, які можуть значно змінити зовнішній вигляд iPhone . Так, цього разу нововведення торкнуться не локскрину, а екрану «Додому».

Реклама

Після оновлення у вас з’явиться можливість розставляти значки на робочому столі в довільному порядку і, що найцікавіше, змінювати їх колір. Більше ніяких хитрощів і лайфхаків все буде працювати за допомогою стандартних засобів iOS, що однозначно має порадувати будь-якого власника iPhone.

Красиво розставити програми на iPhone

З приводу розміщення іконок додатків на робочому столі iPhone не висловлювався ще лінивий. З моменту виходу першого Айфона ви суворо прив’язані до вільних осередків. Операційна система заповнює їх новими значками у строгій послідовності, і порушити її ви не можете. Єдина можливість перервати цей порядок — створити додатковий робочий стіл і перемістити потрібну програму на нього. Однак навіть там вам доведеться почати з першого слота і заповнювати їх строго по черзі.

Починаючи з iOS 18, такої проблеми не буде. Іконки на робочому столі iPhone розташовуватимуться за встановленою сіткою, але тепер ви можете розміщувати їх у довільному порядку. Наприклад, перемістити одну з них у правий нижній кут, а іншу встановити у верхньому лівому. По суті, Apple копіює одну з найстаріших функцій Андроїда . Можу сказати з власного досвіду, що фішка дуже корисна в тих випадках, коли ви займаєте робочий стіл iPhone додатками не повністю. Можна розставити значки симетрично, що радуватиме око.

Плюс до всього, програми, що часто використовуються, ви легко зможете поставити в нижній частині екрана над Dock. Завдяки такому рішенню до них не доведеться тягнутися і перехоплювати Айфон. В даний час такого ефекту можна досягти лише встановивши віджети з прозорим фоном. Однак навіть за такого розкладу поставити іконки програм на екрані iPhone , як ви хочете, у вас не вийде. Прийде все одно підлаштовуватися під ті області, які утворюють створені вами віджети. Тож можна лише похвалити Apple за цю ініціативу. Хоча такого сильного зближення iOS та Android навряд чи хтось очікував.

Змінити значок програми на iPhone.

Але вільне розміщення іконок – це не єдине, що Apple вирішила скопіювати в Андроїда. Помнете, що на смартфонах з операційною системою Google є можливість встановлювати різні теми оформлення? Багато власників таких апаратів настільки змінюють оформлення, що заплутатися в інтерфейсі можна дуже просто. Не поспішайте впадати у паніку. Цілком тему оформлення на iPhone поміняти буде не можна. Apple вирішила скопіювати лише частину цієї функціональності. Починаючи з iOS 18 ви зможете змінювати кольори іконок додатків.

В даний час у iOS є щось подібне. Ви можете вибрати значки в налаштуваннях деяких програм, або ви можете змінити іконку через програму «Команди». Там досить просто створити команду з однією дією, яка запускатиме вибрану програму, і задати їй той значок, який вам сподобався. При цьому основний ярлик видаляється з робочого столу iPhone і залишається лише у бібліотеці додатків. Однак обидва ці варіанти не особливо зручні. Справа в тому, що далеко не кожен розробник дає можливість поміняти іконку своєї програми , а при використанні «Команд» доведеться заводити шорткат для кожного додатку окремо.

Подібне налаштування може зайняти занадто багато часу, тому далеко не кожен користується ним. У iOS 18 ви можете робити це штатними засобами. Виділяєте програми, колір іконок, у яких ви хочете змінити, і вибираєте з палітри потрібний. Таким чином, можна розділити встановлені програми не за допомогою папок, а за кольором. Наприклад, зробити банківські програми жовтими, а месенджери синіми або зеленими. А якщо ще розставити їх за кольором на робочому столі iPhone , то виглядатиме просто супер. Причому, як стало відомо, подібна зміна не залежатиме від дозволу розробників додатків.

ШІ в iOS 18 проаналізує зовнішній вигляд іконки обраної програми, оцінить той колір, який ви вибрали, і замінить фарби так, що значок все одно залишиться впізнаваним. Тепер у мене з’явилося бажання перефарбувати «Телеграм» у рожевий та подивитися, як це виглядатиме. Досить серйозний крок для Apple, яка раніше не дозволяла робити з робочим столом iPhone нічого в такому дусі. Ось тільки не надто близько купертинівці підійшли до Android?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоAppleInsider.ru

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: