Характеристики Snapdragon 6 Gen 1 злили у мережу до презентації

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдер Еван Блас опублікував детальні характеристики неанонсованого чіпа Qualcomm для недорогих смартфонів – моделі Snapdragon 6 Gen 1. Крім вбудованого 5G-модему, новинка, судячи з витоку, виявиться цікавою сумісністю з актуальними інтерфейсами, швидкісною оперативною пам’яттю і датчиками камер високого рівня.

Згідно з джерелом, новий чіп з артикулом SM6450 виготовлятиметься за 4-нм техпроцесом та отримає підтримку мереж 5G, а також технології швидкої зарядки Quick Charge 4+. Кількість ядер у наведеній специфікації не уточнюється (імовірно їх буде вісім), але відома максимальна тактова частота CPU – 2,2 ГГц. Процесор сумісний з екранами, роздільна здатність яких не перевищує Full HD+, та 108-мегапіксельними камерами.

Графічне ядро ​​нової SoC (модель також не уточнюється) матиме підтримку OpenGL ES 3.2, Vulkan 1.1 і 10-бітної глибини кольору. Смартфони на базі Snapdragon 6 Gen 1 зможуть записувати HDR-відео 4K @ 30 fps та уповільнені ролики зі швидкістю до 240 fps. Крім того, згадується підтримка стандартів Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.2 та оперативної пам’яті LPDDR5 (до 12 ГБ).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дата анонсу Snapdragon 6 Gen 1 поки невідома – за чутками, чіп представлять разом із флагманським Snapdragon 8 Gen 2 на заході Snapdragon Summit, який пройде з 15 по 17 листопада цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.