Google співпрацюватиме з TSMC у створенні процесора Tensor G5, який буде основою Pixel 10

Час читання: 2 хв.

Згідно з останньою інформацією, Google співпрацюватиме з TSMC для виробництва свого майбутнього чіпсету Tensor G5, який використовуватиметься в лінійці смартфонів Pixel 10. На підставі даних, наданих у загальнодоступній торговій базі даних, видно, що Google уклала угоду з TSMC. У базі даних було знайдено декларацію про доставку зразка Tensor G5 від Google, хоча сам термін “Tensor G5” не згадується. Судячи з кодової назви LGA, що з G5, можна дійти невтішного висновку, що це зразок чіпсету, який ще перебуває у ранній стадії розробки.

Реклама

На підставі інформації в декларації обсяг оперативної пам’яті складає 16 ГБ, що говорить про наявність великого обсягу пам’яті в смартфонах Pixel 10. Відправник зразків вказаний як підрозділ Google на Тайвані, а в якості імпортера зазначена компанія Tessolve Semiconductor в Індії. Так як Tessolve спеціалізується на перевірці та тестуванні напівпровідників, можна припустити, що Google відправила зразки в цю компанію для перевірки, а не Samsung. Можливо, такий вибір був зроблений для того, щоб заощадити гроші, а також тому, що Google з упевненістю може покладатися на надійність послуг Tessolve.

Зараз читають  Vodafone розпочав масштабне оновлення: скільки це триватиме

Хоча презентація Tensor G5 від Google очікується лише за кілька місяців, поява цих даних свідчить про серйозну роботу над його розробкою. Це також вперше, коли Google звернувся до TSMC для виробництва свого власного чіпсету. Ця співпраця може стати важливим кроком для створення екосистеми на основі власних технологій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.