iPhone 16 – дата випуску, ціна, характеристики та багато іншого

Час читання: 6 хв.
iPhone 16 - дата випуску, ціна, характеристики та багато іншого

Серія iPhone 15 була випущена з новими функціями, такими як кнопка Action, титановий корпус, найкращі камери та чіпсет A17 Pro, і отримала добрий прийом серед публіки. В результаті всі чекають майбутнього iPhone 16.

Реклама

Як завжди, новин від Apple немає, але чутки починають поширюватися. Згідно з деякими джерелами, серія iPhone 16 не буде великим стрибком, як 15, але матиме суттєві оновлення для дисплея, камери та багато іншого. Я зібрав усі чутки та очікувані функції iPhone 16, включаючи дату випуску, ціну та характеристики.

Коли вийде iPhone 16?

Дивлячись на десятирічну історію, Apple має анонсувати серію iPhone 16 у вересні 2024 року. Apple випустила кілька моделей чи варіантів у жовтні, але це не впливає на новини iPhone.

Apple разом запустила нову серію iPhone та Apple Watch, і захід відбувся другого вівторка вересня. Враховуючи, що ви можете очікувати, що серія iPhone 16 буде анонсована 10 вересня 2024 разом з Apple Watch.

Після цього ви можете очікувати, що попередні замовлення розпочнуться з 13 по 15 вересня, а кілька варіантів почнуть поставлятися з 20 вересня, як ми бачили минулого року з лінійкою iPhone 15.

Якою є очікувана ціна iPhone 16?

Серія iPhone 15 не побачила підвищення цін, крім того, що Apple відмовилася від варіанту iPhone 15 Pro Max на 128 ГБ. В результаті iPhone 15 Pro Max коштує від 1199 доларів. Це не підвищення ціни, але ви можете рахувати це.

Apple не підвищила ціни на лінійку iPhone 15, незважаючи на те, що ціни на компоненти було збільшено на 16 відсотків. Незважаючи на те, що додаткова вартість була поглинена, вона може продовжувати або не продовжувати таку ж стратегію, як і серія iPhone 16, щоб уникнути впливу на доходи.

В даний час немає чуток про ціни на моделі iPhone 16. Я можу тільки припустити, що Apple збереже стартову ціну 799 доларів США для стандартних варіантів iPhone 16 і 999 і 1199 доларів США для моделей iPhone 16 Pro.

Особливості та функції iPhone 16

Згідно з чутками, лінійка iPhone 16 повинна принести суттєві оновлення, ніж серія iPhone 15. Згідно з  Unknownz21 , iPhone 16 Pro буде ширшим, отримавши збільшення розміру дисплея, чого не було вже багато років.

Крім того, ми побачимо новий чіпсет серії A, покращення камери та кілька змін у дизайні.

Тим не менш, ось огляд кожної зміни, яку iPhone 16 може увімкнути на основі поточних чуток. Запуск iPhone 16 далеко, і Apple може перевернути ситуацію та змінити свої рішення у будь-який час, перш ніж оголосити про них.

1. Покращений дисплей

Як згадувалося вище, моделі iPhone 16 Pro побачать збільшення розмірів дисплеїв. Говорять, що iPhone 16 Pro має 6,3-дюймовий дисплей, у той час як iPhone 16 Pro Max матиме 6,9-дюймову панель, що призведе до громіздкості у ваших руках. iPhone не бачив збільшення розміру дисплея протягом чотирьох років після виходу серії iPhone 12.

Навпаки, стандартні моделі iPhone серії 16 не матимуть жодного збільшення розміру екрану. Розміри їхнього дисплея залишаться такими ж, як і в їхніх попередників. Підсумовуючи, ось, за чутками, розміри дисплеїв серії iPhone 16:

  • iPhone 16: 6,1 дюйма
  • iPhone 16 Plus: 6,7 дюйма
  • iPhone 16 Pro: 6,3 дюйма
  • iPhone 16 Pro Max: 6,9 дюйма

Крім розміру екрану, OLED-панелі iPhone 16 можуть використовувати технологію MLA (мікрообликтив) для покращення яскравості та зменшення розрядки батареї. Якщо ви не знали, MLA використовує мільярди лінз у рівномірному візерунку для зменшення внутрішнього відображення.

Крім цих змін, немає інформації про роздільну здатність екрана або яскравість дисплеїв у серії iPhone 16.

2. Кнопка захвату

Apple представила кнопку Action із iPhone 15, але була обмежена моделями Pro. Він замінив перемикач відключення звуку  за допомогою iPhone 15 Pro’s Action , який дозволяє виконувати різні завдання, включаючи ярлики.

Згідно зі  звітом MacRumors , кнопка “Дія” буде розширена до стандартних моделей. Якщо цього було недостатньо, виток Weibo під назвою  Instant Digital  заявив, що існує висока ймовірність того, що iPhone 16 буде оснащений додатковою кнопкою.

За чутками, це кнопка захоплення, яка буде на тій же стороні, що й кнопка живлення, замінивши простір, що займає антена mmWave в США. Тим часом виріз mmWave переміститься у ліву сторону iPhone.

3. Найкращі камери

Моделі iPhone 16 Pro будуть оснащені покращеннями 48-мегапіксельної камери, які краще робитимуть знімки в умовах низького освітлення. 48-мегапіксельний ширококутний об’єктив iPhone 16 Pro Max, як повідомляється, матиме восьмикомпонентний гібридний об’єктив (два скляні та шість пластикових елементів).

16 Pro Max може мати 5-кратні можливості телеоб’єктиву і може бути оснащений перископічною камерою для кращого оптичного зуму. Ця інформація отримана від  Digital Chat Station , надійного джерела, але вона все ще потребує піддрі від інших надійних джерел.

З іншого боку, очікується, що не професійна модель iPhone 16 матиме вертикальне компонування камери, аналогічну iPhone 12. iPhone 13 і 14 оснащені діагональними камерами, але ця зміна може дозволити їм записувати  просторові відео , схожі на моделі iPhone 15 Pro.

Камери в серії iPhone 15 зараз досить хороші. І ви побачите лише незначні покращення ультраширокого та основного об’єктиву.

4. Поліпшення набору мікросхем та обладнання

У той час як Apple здивувала нас, включивши чіпсет серії Pro в моделі iPhone 15 Pro, ми можемо очікувати, що він буде дотримуватися тієї ж тенденції. В результаті очікується, що моделі iPhone 16 будуть оснащені чіпом A17, тоді як моделі 16 Pro будуть оснащені чіпсетом A18 Pro.

Тим не менш, аналітик Джефф Пу вважає, що Apple використовуватиме імена A18 і A18 Pro для нових чіпів. Обидва будуть оснащені процесом N3E TSMC, але A18 Pro може мати більше графічних процесорів.

Ходять чутки, що після того, як Apple побачила проблеми з перегрівом 15 моделей Pro Max, Apple планує працювати над новою тепловою системою для кращого розсіювання тепла. В даний час Apple використовує мідь для теплопровідності, але це може бути графенова система для моделей iPhone 16.

Крім того, оперативна пам’ять на моделях iPhone 16, що не належать до Pro, може бути оновлена ​​до 8 ГБ з 6 ГБ в iPhone 15. Я не знаю, чому Apple зменшує різницю між моделями Pro та non-Pro, але ви побачите 8 ГБ оперативної пам’яті у серії iPhone 16.

Моделі iPhone 16 Pro можуть оснащуватися режимом Snapdragon X75 5G від Qualcomm, який забезпечує більш швидке та ефективне підключення 5G. Це також покращить агрегацію носіїв, займаючи на 25 відсотків менше місця на друкованій платі та споживаючи на 20 відсотків менше енергії.

Навпаки, моделі iPhone 16, які не є професійними, будуть оснащені чіпом Qualcomm X70, таким же, як і моделі iPhone 15. Як повідомив  Мін-Чі Куо, Apple, як очікується, почне використовувати свій власний чіп модему в 2025 році, що означає, що ми побачимо його до серії iPhone 17.

Нарешті ви побачите моделі iPhone 16 Pro, що використовують технологію Wi-Fi 7 для підвищення швидкості, низької затримки та надійного підключення. Навпаки, iPhone 16 буде оснащений моделями Wi-Fi 6E, які підтримують діапазон 6 ГГц. Порт USB-C не буде бачити жодних змін, і лінійка iPhone 16 прийматиме те саме.

5. Функції штучного інтелекту

Що стосується програмної частини, має бути очевидно, що Apple представить моделі iPhone 16 з iOS 18. Відповідно до витоків,  iOS 18 буде включати безліч функцій штучного інтелекту , RCS (Rich Communication Services) і  нових функцій доступності.

Ви побачите ІІ по всій операційній системі, включаючи Siri, Повідомлення, Apple Music, Голосові нотатки та інші програми Apple.

6. Збільшений час автономної роботи

Ходять чутки, що моделі iPhone 16 Pro будуть використовувати складені батареї, що призведе до більшої ємності та збільшення часу автономної роботи. Вони поширені у смартфонах, електромобілях та медичному обладнанні.

Крім того, акумулятор матиме новий дизайн та оновлений роз’єм. Найприємніше те, що Apple може “наконек-то” дозволити швидшу провідну зарядку потужністю 40 Вт і зарядку MagSafe 20 Вт.

Чи підтверджено iPhone 16 Ultra?

Ходили чутки про те, що Apple випустить модель Ultra. Але я не думаю, що це станеться найближчим часом, тому що жодних слідів цього не було знайдено в ранньому коді iOS 18.

Схоже, що Apple, як завжди, дотримується лінійки із чотирьох моделей, що означає, що серія iPhone 16 складатиметься з моделей iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro та 16 Pro Max. Знову ж таки, це ранні витоки, і ця інформація може змінитися в майбутньому, коли будуть опубліковані додаткові чутки.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.