Ось чому небезпечно використовувати безкоштовний VPN

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останні півроку багато російських користувачів відкрили для себе VPN-сервіси. Багато з них (користувачів) не стали купувати платну підписку, віддавши свій вибір на користь безкоштовних рішень.

Як показує практика, подібний вибір буває часто помилковим. І ще одне підтвердження цьому прийшло з Китаю. Там місцеві жителі зіткнулися з масштабним витоком даних, якого припустився безкоштовний VPN-сервіс Airplane Accelerates.

Повідомляється, що він спричинив витік персональної інформації — розмір бази становить 626 ГБ. Відомо, що в ній було понад 5,7 млрд записів. Серед даних виявились ідентифікатори користувачів, IP-адреси, доменні імена та тимчасові мітки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, що раніше фахівці Cybernews з’ясували, що інша популярна платформа – Bean VPN – виклала у відкритий доступ базу даних із більш ніж 18 ГБ журналів підключень своїх користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.