Нові процесори AMD розкриють потенціал оперативної пам’яті краще, ніж Intel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесори Intel Raptor Lake-S 13-го покоління та AMD Ryzen 7000 для настільних ПК вийдуть приблизно одночасно. Обидві платформи будуть підтримувати PCIe Gen 5.0 та DDR5. Однак, схоже, у процесорів AMD буде невелика перевага у можливостях підтримки пам’яті.

MiTAC, виробник промислових материнських плат, вказав у специфікаціях своєї матплати PH12ADI режими пам’яті, підтримувані процесорами. За словами виробника, моделі серії Raptor Lake-S підтримуватимуть DDR5-5200. Однак відомо, що в процесорах Ryzen 7000 використовуватиметься контролер пам’яті, який пропонує DDR5-5600. Тобто очікуваний приріст швидкості становитиме 8%.

Що ж, з цікавістю чекатимемо новинок, адже конкуренція між Raptor Lake 13-го покоління і Ryzen 7000 Raphael може виявитися неабиякою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.