Названо найкращі смартфони 2021 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним роком вибирати смартфон стає важче. Вихід новинок регламентує не так попит, як поява нових комплектуючих деталей, включаючи чіпи, модулі камер, інші тренди. За один квартал провідні виробники гаджетів кілька разів оновлюють лінійки своїх продуктів, а інсайдери ще до виходу нових поколінь розкривають їх характеристики. На щастя для вас, ми стежимо за новинами, та регулярно оновлюємо наші топи. При складанні актуального рейтингу найкращих смартфонів 2021 року ми враховували відгуки покупців, особисту думку авторів редакції та дані наступних ресурсів:

  1. Nanoreview – сервіс, що надає можливість порівняти дві конкретні моделі за різноманітними технічними параметрами;
  2. AnTuTu Benchmark – ресурс, що дозволяє отримати дані про фактичну продуктивність будь-якого смартфона, регулярно представляє рейтинги найпотужніших мобільних телефонів;
  3. DxOmark – експерти цієї організації оцінюють камери на базі безлічі тестів, встановлюють загальний топ камерофонів у міру виходу новинок;
  4. DisplayMate – ресурс для оцінки параметрів дисплеїв, а також екранів смартфонів.
  5. Mobile-review – оглядовий портал, на просторах якого можна знайти інформацію про багато смартфонів (повну та розгорнуту).
    Незважаючи на суперечливі відгуки про кожен із ресурсів, на думку «iTechua.com», зазначені сервіси є незалежними та одними з найавторитетніших у світі мобільних технологій.

Рейтинг найкращих смартфонів 2021 року

Найкращі бюджетні смартфони

  1. Realme 8 Pro 8 699 гривень
  2. Samsung M32 7 499 гривень
  3. Xiaomi POCO M3 Pro 5 999 гривень
  4. Samsung A51 7 999 гривень

Найкращі смартфони у співвідношенні ціна/якість

  1. Xiaomi Mi Note 10 Pro 8 999 гривень
  2. Samsung Galaxy A52 4G 9 999 гривень
  3. OnePlus Nord 12 999 гривень
  4. Samsung Galaxy A72 12 999 гривень

Найкращі китайські смартфони

  1. Xiaomi Mi 11T Pro 17 999 гривень
  2. OnePlus 9 Pro 29 999 гривень
  3. Vivo X50 15 999 гривень
  4. Realme GT 5G 15 999 гривень

Найкращі брендові смартфони

  1. Apple 13 Pro Max 46 499 гривень
  2. Samsung Galaxy Note 20 Ultra 31 999 гривень
  3. Apple iPhone 12 Mini 21 999 гривень
  4. Samsung Galaxy S21 Ultra 35 999 гривень

Найкращі бюджетні смартфони 

У цьому розділі зібрані моделі телефонів, що уособлюють проміжну ланку між початковим класом та смартфонами середнього цінового сегменту. Діапазон цін цих гаджетів варіюється в межах від 6 тисяч гривень до 8 тисяч гривень з урахуванням поточного на момент написання рейтингу курсу до долара. Представлені моделі мають досить високі технічні характеристики для зйомки якісних відеороликів і хороших фотознімків, вони мають оптимальну потужність для 3D-додатків, мають непоганий рівень автономної роботи, оснащуються повним функціоналом для комфортної експлуатації (NFC, швидкий Wi-Fi, процесор та інше). Лідерами в цій ніші сьогодні є китайські бренди та відома кожному південнокорейська компанія.

Realme 8 Pro

Найкращий бюджетний смартфон 2021 року – модель Realme 8 Pro, оснащена 6,4-дюймовим екраном на базі технології Super AMOLED при роздільній здатності 2400 на 1080 пікселів. До складу конструкції цього гаджета входить різкий оптичний сканер відбитків. Усередині можна знайти процесор Snapdragon 720G від компанії Qualcomm. Чіп доповнений прискорювачем Adreno 618. Як ОЗП використовується 6 або 8 гігабайт. Основна камера має об’єктив з роздільною здатністю 108 мегапікселів. Крім того, є сенсор на 8 Мп, ширикокутна камера на 2 Мп і макро-об’єктив на 2 Мп. Варто відзначити наявність швидкої зарядки, потужність якої становить 50 Вт. Таким чином, ми говоримо про чудового бюджетника з гарною камерою, потужним процесором та гідною автономністю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Плюси мінуси

+

  • потужний чіп;
  • гарна камера;
  • чіткий екран;
  • швидка зарядка.

  • не знайдено.

Samsung M32

Якщо шукаєте хороший недорогий смартфон із потужним акумулятором, рекомендуємо звернути увагу на модель Samsung M32 із батареєю на 5000 мАг. Цей девайс функціонує на базі Android 11 із фірмовою оболонкою. Розмір екрана становить 6,4-дюймів при роздільній здатності 2400 на 1080 пікселів. Співвідношення сторін Super AMOLED-дисплея складає 19,5 на 9. Модель працює на процесорі Mediatek Helio G80. Чіп доповнений хорошим обсягом оперативної пам’яті розміром 6 гігабайт. Продуктивності достатньо для вирішення будь-яких завдань. Основна камера отримала чотири сенсори, включаючи об’єктив на 64 Мп, 8 Мп, 2 та 2 мегапікселів.

Плюси мінуси

+

  • швидка зарядка;
  • потужний чіп;
  • чудовий екран;
  • гарна камера.

  • залишилося мало у продажу.

Xiaomi POCO M3 Pro

Цього разу ми говоримо про бюджетний смартфон із гарною батареєю та камерою, який випустила не сама Xiaomi, а її дочірня компанія POCO. При цьому модель M3 Pro відразу стала хітом продажів в силу своїх технічних характеристик і співвідношенню ціна/якість. Хороша продуктивність цього девайсу обумовлена ​​використанням досить потужного процесора серії MediaTek Dimensity 700. Розмір дисплея становить 6,5-дюймів, і він побудований на IPS-матриці з частотою оновлення 90 Гц. Для початкового рівня такий показник є розкішним результатом. Роздільна здатність екрану при цьому становить 2400 на 1080 пікселів. На окрему увагу при цьому заслуговує камера, до складу якої входить велика матриця з роздільною здатністю 48 мегапікселів. Варто також відзначити потужність швидкої зарядки 18 Вт.

Плюси мінуси

+

  • основна камера;
  • непоганий процесор;
  • швидка зарядка;
  • частота оновлення.

  • немає за цю вартість.

Samsung A51

Відкриває рейтинг бюджетних смартфонів модель Samsung A51, що була представлена ​​минулого року, але це не суперечить актуальності гаджета. Модель має відмінний екран з чіткістю в 405 PPI. AMOLED-матриця гарантує відмінне колірне охоплення, кут огляду, рівень яскравості. Дизайн моделі відповідає S10 Lite та A71. Тішить гарна ергономіка і гідна камера. За продуктивність відповідає Exynos 9611, побудований за 10-нм техпроцесом. Рівень енергоспоживання приємний, але потужність не змінилася щодо А50, чого не можна сказати про камеру. Так, наприклад, роздільна здатність основного сенсора змінилася з 25 до 48 мегапікселів. З’явився фазовий автофокус, а роздільну здатність ультраширокого об’єктиву вдалося збільшити з 8 до 12 мегапікселів. Додали ще один 5-мегапіксельний модуль для макрозйомки.

Плюси мінуси

+

  • чіткий екран;
  • основна камера;
  • доступна вартість;
  • гарний звук;
  • стильний дизайн.

  • не нова модель;
  • потужність минулого покоління.

Найкращі смартфони у співвідношення ціна/якість

Ця категорія є найрізноманітнішою щодо асортименту різних класів смартфонів: тут представлені захищені, ігрові, класичні моделі, вартістю до 13 тисяч гривень. Ми постаралися в одному місці зібрати моделі для різних цільових аудиторій, відштовхуючись від оптимального співвідношення ціна/якість. По суті, у цьому класі представлені гаджети, що є лідерами у своєму сегменті.

Xiaomi Mi Note 10 Pro

Найкращий смартфон 2021 року за ціною та якістю – це Xiaomi Mi Note 10 Pro. Модель має збалансовані характеристики, на тлі яких виділяється пентакамера. Це флагман середнього класу з шикарними фотоможливостями, що аргументовано підтримкою відразу 5 сенсорів: 108 Мп, 12 Мп, 5 Мп, 20 Мп та 2 Мп. Є швидка зарядка 30 Вт, модуль NFC для виконання безконтактних фінансових операцій. Гідну продуктивність гарантує чіп середнього класу Snapdragon 730G, доповнений прискорювачем Qualcomm Adreno 618. Варто відзначити непогану фронтальну камеру на 32 мегапікселі, яка знаходиться в акуратному вирізі дійсно чіткого екрану. Преміальний дисплей побудований на AMOLED-матриці. Його фізичний розмір складає 6,47-дюймів при роздільній здатності 2340 на 1080 пікселів.

Плюси мінуси

+

  • камера із 5 об’єктивів;
  • гарна продуктивність;
  • співвідношення ціна якість;
  • технічні параметри екрана;
  • збалансована модель.

  • не знайдено.

Samsung Galaxy A52 4G

Ще один збалансований мобільний телефон, що приваблює гарною камерою та потужною батареєю. Це хіт продажів, що можна пояснити чудовим звуком завдяки стерео-динамікам та наявності приголомшливого дисплея, побудованого на технології Super AMOLED. Слід зазначити потужний чіп, адже тут реалізовано процесор Snapdragon 720G. Усередині корпусу знаходиться велика батарея, ємність якої становить 4500 мАг за потужності швидкої зарядки в 25 Вт. Корпус має захист від вологи та пилу за стандартом IP-67. Камера має 4 об’єктиви, включаючи сенсор на 64 мегапікселі. Чіп доповнений прискорювачем Adreno 618, а також 8 гігабайтами оперативної пам’яті. Потужності цілком достатньо для сьогоднішніх реалій. Роздільна здатність фронтальної камери при цьому становить 32 Мп.

Плюси мінуси

+

  • частота оновлення 90 Гц;
  • фронтальна камера 32 Мп;
  • процесор середнього класу;
  • швидка зарядка на 25 Вт;
  • захищений корпус.

  • пластикова кришка.

OnePlus Nord

Якщо не знаєте, який купити смартфон із гарним співвідношенням ціни та якості, ймовірно, варто звернути увагу на OnePlus Nord. За продуктивність відповідає процесор Snapdragon 765G, що включає ядра Kryo 475 Gold із частотою до 2,4 ГГц. У парі із зазначеним процесором (розроблявся як бюджетна альтернатива 800-му поколінню) йде потужний графічний прискорювач серії Adreno 620 від Qualcomm. Основна камера отримала потужний фотосенсор на 48 мегапікселів. Модуль дозволяє знімати 4К при частоті 30 кадрів за секунду. Екран створений на матриці AMOLED. 6,44-дюймовий дисплей з частотою оновлення 90 Гц і чіткістю 414 PPI. Приваблює якісне захисне скло Gorilla Glass 5, а також швидкість Wi-Fi 5, який показав кращу продуктивність, ніж решта конкурентів на Android 10.

Плюси мінуси

+

  • чіткий екран;
  • швидкість Wi-Fi 5;
  • непоганий процесор;
  • оптимальна камера.

  • швидкість LTE.

Samsung Galaxy A72

Поповнює список смартфонів середнього цінового сегменту із гарним дисплеєм та процесором модель Samsung Galaxy A72. До складу цього девайса входить 6,7-дюймова панель на базі матриці Super AMOLED із частотою оновлення 90 Гц. Крім плавної картинки радує гарний рівень чіткості, аргументований роздільною здатністю 2400 на 1080 пікселів. За продуктивність цього телефону відповідає чіп Snapdragon 720G компанії Qualcomm. Камера відповідає категорії, і має великий модуль на 64 мегапікселів. Звичайно ж, доступна швидка зарядка та модуль NFC для здійснення безконтактних операцій. Фронтальна камера має об’єктив з роздільною здатністю 32 мегапікселі.

Плюси мінуси

+

  • гарний екран;
  • міцний корпус;
  • ергономічний дизайн;
  • автономна робота;
  • непоганий процесор.

  • ціна на старті

Найкращі китайські смартфони

Раніше ми розглядали хороші дешеві та середні за класом смартфони від виробників із Китаю. У цій рубриці зібрано китайські флагмани. Ці моделі вже давно складають гідну конкуренцію брендовим гаджетам від таких великих конкурентів, як Samsung і Apple. Щодо камер успіхів досягла Xiaomi. У свою чергу, компанія OnePlus навчилася створювати відмінні збалансовані камерофони, які хороші відразу за всіма параметрами, включаючи екран. Oppo та Vivo також пропонують цікаві та потужні гаджети, які все частіше займають належні позиції у рейтингах, незважаючи на певні проблеми у програмній частині. Давайте про це по порядку.

Xiaomi Mi 11T Pro

Кращий китайський смартфон 2021 року – це модель Xiaomi Mi 11T Pro, який став справжнім відкриттям через шикарний екран і потужну швидку зарядку на 120 Вт. Екран має 6,67-дюймовий розмір і побудований за технологією AMOLED. Звичайно, передбачена технологія HDR10+, а частота оновлення сягає 120 Гц. Картинка справді вражає. За продуктивність відповідає найпотужніший чіп на сьогоднішній день серії Snapdragon 888, доповнений вагомим обсягом оперативної пам’яті. На окрему увагу, природно, заслуговує основна камера, що має головний об’єктив на 108 мегапікселів з апертурою f/1.75. Фізичний розмір матриці становить 1/1.52″. У DxOMark ця модель набрала 120 балів.

Плюси мінуси
+

  • основна камера;
  • чудовий екран;
  • потужна зарядки;
  • частота оновлення;
  • висока продуктивність.

  • не знайдено.

OnePlus 9 Pro

Йдеться про збалансований китайський смартфон з гарною камерою, ємною батареєю та потужним процесором від Qualcomm – це Snapdragon 888. Цей процесор доповнений графічним прискорювачем Adreno 660. Крім цього, цей гаджет має величезний запас пам’яті, але це далеко не найсильніші сторони моделі. Ключовою перевагою є приголомшливий 6,7-дюймовий екран, побудований на технології LTPO Fluid2 AMOLED, роздільна здатність якого становить 1440 на 3216 пікселів. Місткість батареї в цьому гаджеті складає 4500 мАг. Основна камера отримала новий сенсор від Sony з роздільною здатністю 48 мегапікселів. Його доповнює телефото об’єктив на 8 Мп, ультраширока лінза на 50 Мп та датчик глибини на 2 Мп. Модель функціонує на базі процесора Android 11 з новою фірмовою оболонкою OxygenOS 11.

Плюси мінуси
+

  • пікова яскравість;
  • гарний процесор;
  • основна камера;
  • швидка зарядка;
  • обсяг пам’яті.

  • не виявлено.

Vivo X50

Поповнює рейтинг смартфонів 2021 модель Vivo X50, що отримала відмінний 6,56-дюймовий екран з роздільною здатністю 2376 на 1080 пікселів з частотою оновлення в 90 Гц. Як ви розумієте, екран побудований на AMOLED-матриці. Судячи з коментарів покупців, екран відрізняється шикарним калібруванням, чітким малюнком. У налаштуваннях можна задавати три профілі, і для кожного вибудовувати оптимальну колірну температуру. Фірмова оболонка Funtouch 10.5 на основі операційної системи Android 10 реалізована непогано, але є питання до програмної частини камер. З переваг можна відзначити ігровий режим Ultra Gaming Mode. Щодо технічних характеристик камер, то тут жодних нарікань немає. Фотоблок отримав чотири модулі, включаючи ширококутний сенсор з апертурою ƒ/1.6, портретну камеру на 13 Мп з діафрагмою ƒ/2.5, ультраширококутну камеру з кутом огляду 120 градусів і макрокамеру на 5 Мп з діафрагмою ƒ/2.5. Фронтальна камера має фотомодуль на 32 Мп. Батарею на 4200 мАг швидка зарядка відновлює за 75 хвилин.

Плюси мінуси
+

  • частота оновлення 90 Гц;
  • основна камера;
  • чутливість передньої камери;
  • процесор Snapdragon 765G.

  • програмні недоліки камер.

Realme GT 5G

Якщо ви шукаєте потужний ігровий смартфон у подарунок підлітку, рекомендуємо звернути увагу на модель Realme GT 5G на процесорі Snapdragon 888. Це потужне рішення на сьогоднішній день, виробник приділив належну увагу системі охолодження з камерою випаровування. Незважаючи на відносно доступну вартість, апарат отримав дорогі компоненти, включаючи дизайн, який доповнює шкіряна кришка. Мінус у її великій товщині – близько 9,1 мм. Відмінна картинка обумовлена ​​підтримкою 6,43-дюймового екрана, створеного на технології Super AMOLED із частотою оновлення 120 Гц. Роздільна здатність дисплея при цьому становить 2400 на 1080 пікселів. Зазначимо, що високоефективний чіп працює у зв’язці зі швидкою оперативністю типу LPDDR5. За автономність відповідає батарея на 4500 мАг, що підтримує швидку зарядку на 65 ВТ.

Плюси мінуси
+

  • сенсор Sony IMX682;
  • підтримка Dolby Atmos;
  • потужність зарядки 65 Вт;
  • частота оновлення 120 Гц;
  • чіп Snapdragon 888.

  • товщина телефону.

Найкращі брендові смартфони 

Не варто розглядати цю категорію нашого рейтингу як зразок, адже в розділі найкращих китайських флагманів є сильніші камерофони, які не поступаються частиною технічних параметрів, у плані екрану та інших моментів. Тут ми вирішили виділити лідерів, які тішать своїми технологіями в інших країнах. Отже, ми говоримо про американську компанію Apple, та про південнокорейський бренд Samsung. Список виробників не є остаточним, але у нас обмежена кількість позицій для лідерів – на нашу думку.

Apple 13 Pro Max

Найкращий флагманський смартфон 2021 року – це модель Apple 13 Pro Max, яка відрізняється від 12 Pro Max наявністю модернізованого екрану, який тепер підтримує частоту оновлення 120 Гц. 6,7-дюймовий екран має роздільну здатність 2778 на 1284 пікселів при чіткості картинки в 458 ppi. Як і раніше, дисплей побудований на технології OLED, та реалізована повноцінна підтримка технології HDR10. Змін зазнала і потрійна камера: додали ультраширокотну  камеру з можливістю макрозйомки. Корпус із елегантною сталевою рамкою підтримує клас захисту IP68. За продуктивність тепер відповідає чіп Apple A15, який одержав ще більше резисторів, але побудованої за тією ж 5-нм технологією. З ключових особливостей відзначимо сканер LiDAR, шикарний портретний нічний режим, а також HDR 4. Передбачена підтримка кодека ProRes, але при максимальній роздільній здатності 1080р.

Плюси мінуси
+

  • частота оновлення;
  • підтримка LiDAR;
  • новий кодек;
  • новий процесор;
  • стильний кадр.

  • ціна

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

При всьому розумінні причин захоплення новим поколінням айфонів ми вважаємо, що брендовий смартфон серії Samsung Galaxy Note 20+ є повноцінним конкурентом преміального флагмана і займає, як мінімум, другу позицію в цьому розділі рейтингу. Як і S20, цей гаджет має більш просунутий екран, розмір якого становить 6,9-дюймів, а частота оновлення 120 Гц. Крім того, флагман отримав фірмовий стилус для дистанційного керування, стильний металевий корпус і досить міцне скло серії Corning Gorilla Glass Victus. На окрему увагу заслуговує швидкість комунікацій, включаючи вбудований засіб Wi-Fi Optimizer, що істотно зменшує затримки. Камера дозволяє знімати професійне відео у форматі 8К. За продуктивність відповідає новий оптимізований процесор, хоч і тієї ж серії Exynos 990.

Плюси мінуси
+

  • енергоефективний процесор;
  • фірмовий стилус;
  • розкішний дизайн;
  • параметри екрана;
  • якість відео у 8К.

  • не знайдено.

Apple iPhone 12 Mini

Apple iPhone 12 mini – новинка минулого року, яка стала приємним сюрпризом для всіх шанувальників найпотужніших компактних смартфонів. Пристрій приємно розширює лінійку рішень компанії Apple, додавши до неї 5,4-дюймовий девайс. Apple iPhone 12 mini повністю повторює оновлений дизайн із строгими кутами алюмінієвої рамки. Він набув яскравих кольорів, завдяки чому допоможе підкреслити стиль власника та радувати при використанні. OLED дисплей прикритий спеціально розробленим захисним склом із кераміки, який краще захищає від падінь та ударів. Висока продуктивність смартфона забезпечує новий чіп A14. Приємною особливістю моделі є підтримка мереж нового покоління 5G. Зміни торкнулися системи камер, модуль має покращений портретний режим та зйомку вночі. Додатково Apple iPhone 12 mini отримав магніт на задній кришці – MagSafe. Він дозволяє утримувати смартфон на бездротовій зарядці, автомобільному утримувачі, а також зміцнювати величезний перелік нових аксесуарів.

Плюси мінуси
+

  • шикарна подвійна камера;
  • керамічне скло;
  • магнітні кріплення;
  • покращений процесор;
  • яскравий дизайн.

  • не виявлено.

Samsung Galaxy S21 Ultra

 

Йдеться про флагман, який став спадкоємцем S20. Нагадаємо, він був визнаний минулого року компанією DisplayMate смартфоном із найкращим екраном. Новинка має екран на базі технології Dynamic AMOLED 2X з піковою яскравістю 1500 ніт. Розмір цього дисплея становить 6,8-дюймів. Роздільна здатність панелі становить 3200 на 1440 пікселів при частоті оновлення 120 Гц. Варто відзначити підтримку фірмового пера S Pen, що притаманно Note-лінійці. Хороша потужність гарантує чіп Exynos 2100. Фронтальна камера має сенсор на 40 мегапікселів. Основна камера отримала 4 об’єктиви, включаючи модуль на 108 мегапікселів. Об’єктив дозволяє знімати відео у форматі 8К. На окрему увагу заслуговує частота зйомки в 960 кадрів за секунду. Є чудовий режим роботи Samsung DeX.

Плюси мінуси
+

  • покращена основна камера;
  • якість процесора;
  • гарна селфі-камера;
  • сповільнена зйомка;
  • частота оновлення дисплея.

  • ціна на старті продажу.

Який смартфон краще купити у 2021 році? 

Таким чином, сучасний ринок смартфонів дуже різноманітний. Провідні виробники продовжують гнатися за максимумом у різних параметрах, готується перезапуск форм-фактора складаних телефонів, динамічно розвивається сегмент ігрових гаджетів. Лідери в області камерофонів регулярно змінюються, з’являються нові рекорди щодо продуктивності, потужності швидкої зарядки. Не дивно, що багато покупців сьогодні не знають, який купити смартфон цього року, щоб він відповідав трендам. Тому слід одразу позначити ключові завдання. Враховуючи різні параметри, ми готові виділити лідерів на власний розсуд:

  • Недорогий смартфон із потужним акумулятором – Samsung M31;
  • Бюджетний смартфон із гарною камерою – Xiaomi POCO M3 Pro;
  • У співвідношенні ціна/якість – Xiaomi Mi Note 10 Pro;
  • Найкращий флагманський смартфон – iPhone 13 Pro Max;
  • Смартфон із кращою камерою – Xiaomi Mi 11T Pro.

Це виняткова думка редакції «iTechua.com», яка може не відповідати сприйняттю наших читачів, і ми це чудово розуміємо. Більше того, закликаємо вас ділитися своїми думками, щоб інші читачі могли отримати можливість поглянути на це питання з різних сторін.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.