Скільки годин в ідеалі потрібно спати людині

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Режим сну – важливий компонент здорового способу життя. Докладніше про оптимальну кількість сну для людини розповідається у статті турецького видання Sabah.

Насправді залежно від віку для підтримки здоров’я потрібна різна кількість сну. Однак у будь-якому випадку дорослій людині потрібно спати хоча б 7 годин щодня.

Що ж до інших вікових категорій, то дітям віком від нуля до трьох місяців потрібно 14-17 годин сну на день, від чотирьох до 12 місяців – 12-16 годин, від одного до двох років – 11-14 годин, три-п’ять років – 10-13 годин, а 6-12 років – 9-12 годин. Підліткам від 13 до 18 років потрібно спати хоча б 8-10 годин. У проміжку від 18 до 60 років люди повинні щодня занурюватися в сон на 7 годин мінімум, а максимум – на 9. Після 60 років оптимальна тривалість сну така сама: 7-9 годин щодня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ж людина регулярно спить менше 7 годин, то це може призвести до ожиріння та набору ваги, серцево-судинних захворювань, інсульту, депресії, діабету. Нестача сну спричиняє розсіяність, зниження працездатності, імунітету, посилення фізичного болю.

Для того, щоб було легше заснути, можна перед тим як лягти в ліжко послухати заспокійливу музику, почитати книгу. Важливо лягати спати і вставати одночасно. Можуть прискорити та полегшити процес засипання фізичні вправи, що виконуються протягом дня, уникнення стресових ситуацій, відмова від гаджетів у спальні.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.