Адаптивний карантин продовжено до листопада, в’їзд іноземцям закритий на місяць

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Українському Кабінеті Міністрів прийняли рішення про продовження карантину до початку листопада. При цьому зберігаються попередні умови щодо поділу регіонів на чотири різні категорії, але в “зеленій” зоні обмеження будуть посилені. Нагадаємо, що минулого тижня були зафіксовані антирекорди по кількості хворих на COVID-19 – двадцять першого серпня було 2328 нових випадків захворювань. Саме через це було прийняте рішення про чергове продовження адаптивного карантину. 

З продовженням карантину вводяться нові обмеження. В залежності від ситуації у конкретній зоні, вона має “зелений”, “жовтий”, “оранжевий” або “червоний” статус, де “зелений” – найкраща епідеміологічна ситуація, а “червоний” – найгірша. У “зелених” зонах тепер не можуть працювати нічні клуби та проводитись дискотеки і концерти, оскільки влада вважає, що на таких заходах ніхто не дотримується умов карантину, через що вірус розповсюджується серед молодого населення.

Ще однією важливою умовою є заборона іноземцям в’їжджати на територію України. Через рішення, яке прийняли сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України, з 29 серпня до 28 вересня включно іноземні громадяни та особи без громадянства не зможуть в’їхати на територію України. Виняток – громадяни, у яких є посвідка на проживання, та члени гуманітарних організацій. Також дозволено в’їзд громадянам, у яких є запрошення від Міністерства іноземних справ, а також особам, які проходять навчання в українських навчальних закладах, біженцям та особам, які є військовослужбовцями Збройних сил України, а також особам, які проходять лікування або ввозять трансплантаційні гемопоетичні стовбурові клітини. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.