Знайдено близнюків Землі і Сонця

Знайдено близнюків Землі і Сонця
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені виявили потенційно населену екзопланету, яка має багато спільного із Землею, а зірка в її системі дивно сильно схожа на Сонце. Про це повідомляє Business Insider.

Нова планета приблизно в 1,9 разів більша нашої, відстань від її зірки дозволяє припускати, що на ній цілком може існувати життя. Можливій «сестрі» Землі присвоєно назву KOI-456.

Для того, щоб потрапити в групу потенційно населених, об’єкт повинен знаходитися на орбіті стабільної зірки на відстані, що дозволяє зберігати достатню для утворення рідкої води температуру. У Чумацькому Шляху може бути близько 10 млрд подібних планет, але поки вченим вдалося знайти лише 4000.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато екзопланет не мають придатних для життя умов. Більшість виявлених світів крутяться навколо червоних карликів, випромінюючих радіацію. Іноді на цих зірках відбуваються найпотужніші спалахи, спопеляючі поверхню навколишніх планет.

KOI-456.04 може бути вкрай схожою на Землю за кліматичними умовами. Середня температура поверхні планети повинна складати близько 5 ° C, для порівняння: Земна – 15 ° C. Зірка, навколо якої KOI-456.04 обертається, всього на 300 ° С холодніша Сонця. Нова система знаходиться в 3000 світлових років від Землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.