Чому варто купити Google Pixel 7 Pro в 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ну що, оцінили ми піксель 7 котрий я зачекав неймовірно сильно. І забігаючи наперед скажу, що він справді гарний, правда зі своїми нюансами. Якщо ви ще не бачили наш огляд на нього, то натисніть на кінцеву заставку після цього ролика і обов’язково подивіться. Сьогодні ж у нас у розробці його старша модель Google Pixel 7 Pro, який спочатку я взагалі не хотів оглядати, тому що переплачувати за величезну діагональ і сумнівні доповнення я не люблю. Але схожий на нього пару тижнів я зрозумів на скільки ж сильно я помилявся.

Потримавши базовий піксель 7 в руках і схожий на нього в повсякденному житті, я зрозумів, що він мене не вражає! Так, стабільний збалансований смартфон, але чогось таки не вистачило! Сьогодні ж мова піде про «прошку» і коли я побачив його вперше на презентації, то одразу подумав, що це просто чергова лопата. Я обожнюю компактні смартфони і подібні пристрої достеменно не моє. Але сьогодні, згодом моя думка трохи змінилася і мені безперечно Є що вам розповісти…!

Комплектація та дизайн Pixel 7 Pro

Почнемо мабуть із вражень від пристрою та зовнішнього вигляду. Відчуття від розпакування 7 «про» все ті ж, як і в минулому поколінні, так як зарядного пристрою при приховуванні упаковки ми не знайдемо! Всередині білої картонної коробки ви отримуєте: кабель юсб тайп сі, адаптер юсб а на юсб сі, документацію та скріпку для лотка під сим карту! Знову економія у флагманах ихууу, рятуємо навколишнє середовище!!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Давайте краще швиденько пробіжимося по дизайну і подивимося, що змінилося в порівнянні зі звичайною сімкою! Основним питанням для багатьох користувачів все-таки залишаються габарити – 162,9 76,6 8,9 мм, і вага дорівнює 212 грам. Різниця з молодшим братом цілих 15 грам! Але що цікаво рука після довгого використання Pixel 7 Pro не втомлюється, хоча смартфон такий масивний, як iPhone 14 Pro Max і практично не відрізняється від Galaxy S22 Ultra. Як і у всіх пікселів, у 7 про мінімалістичний дизайн. Задня панель скляна як і передня, обидві захищені Corning Gorilla Glass Victus. Бічні рамки та блок камер який гугл обізвали Camera Bar виконаний з алюмінію, що переробляється. Що мені не дуже подобається, так це глянсове покриття цього блоку, візуально воно здешевлює пристрій.

На нижній грані ми знайдемо роз’єм USB-C, мікрофон та динамік. А праворуч – клавіші включення та зміни гучності. Нагорі опинився лише мікрофон, а ліворуч – слот для єдиної SIM-карти, без підтримки microSD. Місця під 3.5 мм роз’єм також не знайшовся! Незважаючи на те, що слот тільки під одну сім карту, Pixel 7 Pro як і звичайна версія підтримує eSIM і всі бенди необхідні для зручного користування пристроєм.

Я повертаю смартфон і ось біль, водоспади!!!!! Екран не плоский! Жах думаю я, але тут як смартфон дивлюся в ступорі!.. Ті величезні рамки на які я скаржився в піксель 7 тут такі ж, але в Про версії вони реалізовані через вигин дисплея, що ДУЖЕ ЕСТЕТИЧНО виглядає, та й помилкових натискань ви зможете уникнути за такого виконання.

У плані пиловологозахист все як і у молодшої версії IP 68, що дозволить вам занурювати пристрій на глибину до 1,5 метрів. Є NFC для безконтактної оплати, стерео-динаміки та 3 мікрофони з шумозаглушенням. Звук у пристрої безперечно радує – у цьому плані Pixel 7 Pro не поступається iPhone 14 Pro Max і OnePlus 10 Pro. Якість на порівнянні, з чистими верхніми частотами та об’ємними низькими.

Екран Pixel 7 Pro

У компанії Google щороку виходить вдосконалювати свої екрани роблячи їх яскравішими і деталізованішими. Порівняно з 6 про дисплей новинки став ще кращим.

6,7-дюймова LTPO AMOLED матриця з роздільною здатністю 3120×1440 пікселів та адаптивною частотою 120 Гц. Для економії енергії можна вибрати роздільну здатність 1080p, але з 1440 і 120 Гц дисплей виглядає приголомшливо. Є HDR10+ та колірний простір DCI-P3! Смартфон так і не навчився знижувати частоту до 1 Гц, але це не такий критичний недолік. Smooth Display від Google схожий на ProMotion від Apple, і цієї динамічної частоти від 10 до 120 герц вистачає для підвищення автономності! Вручну ж можна виставити лише 2 режими, 60 та 120 Гц! Функція Always-on-display очевидно на борту! З кольоропередачею та кутами огляду все в повному порядку. А ось у плані ШІМу ситуація у звичайному Піксель 7 дещо краща, ніж у нашого героя.

При відображенні HDR-контенту пікова яскравість досягає 1000 нит, а в автоматичному режимі невеликі ділянки дисплея здатні видавати до 1500. Датчик відбитків пальців розташувався під дисплеєм, і на відміну від Pixel 6 Pro працює дуже добре. Google також додав розблокування по обличчю, яке ми не спостерігали вже 2 покоління. Смартфон по обличчю розблокується не гірше, ніж за відбитком. Все швидко та без затримок. Дуже приємні колірні теми, і весь інтерфейс новітньої системи Android 13 тішить око анімацією вже на етапі розблокування. Зовнішній вигляд інтерфейсу ґрунтується на мові дизайну Material You, де колірна гама елементів вибирається залежно від шпалер на домашньому екрані.

Операційна система генерує набір палітри кольорів, з яких користувач може вибрати найпривабливішу. Щодо оновлень програмного забезпечення, Google обіцяє щонайменше п’ять років оновлень безпеки та чотири роки оновлень системи. Є в Pixel 7 Pro і функції на кшталт розпізнавання хропіння або нічного кашлю, а Гугл асистент вам відкриває всі межі використання смартфона без залучення рук! Тактильний відгук також чудовий – ви отримуєте приємні сплески зворотного зв’язку, коли натискаєте клавіші або отримуєте повідомлення.

Що ж, давайте поговоримо про залізо!

Залізо Pixel 7 Pro

Смартфон Google Pixel 7 Pro працює на восьмиядерному Tensor G2, створеному за 5-нм техпроцесом, максимальна тактова частота ядер якого становить 2,85 ГГц. Зміни з першим тензором як ми пам’ятаємо з відео з пікселя 7 тільки в 2 ядрах середнього кластера, де А-76 замінили на А-78, також був використаний новий потужніший TPU чіп. За графіку відповідає ARM Mali-G710 MC10
Google Tensor, а тепер і Google Tensor G2 це процесори, які не прагнуть конкурувати у продуктивності з A16 Bionic або 8 Plus Gen 1.

Вони призначені для підвищення навичок набору функцій штучного інтелекту Google. Починаючи від камери з фейс анблюр та ріал тон і закінчуючи навичками перекладу та транскрипцією голосу. Забудьте про синтетику та бенчмарки! Це телефон не для іграшок, хоч і всі вони йдуть на максимальних налаштуваннях із цією «не топовою» продуктивністю.

Що мене вразило, то це функція Live Transcribe, яка переводить мову співрозмовника в текст прямо під час розмови без підключення до інтернету. Ваш піксель розуміє, як ви кажете, і запам’ятовує імена вашої родини та друзів, улюблені місця та багато іншого. Телефон блокує спам-розсилки у смс і може відповідати на дзвінки або перетворювати ці докучливі автоматичні телефонні служби на текст. Вам не доведеться чекати, щоб дізнатися, чи потрібно вам натискати один, два чи три, щоб звернутися до оператора.

Функція під назвою “Що зараз виконується” показує вам музичну композицію, що грає поблизу навіть при заблокованому екрані. Смартфон автоматично все зберігає, щоб ви змогли згадати те, що вам припало до душі. Це як усім знайомий Shazam, тільки тут навіть не потрібно морочитися та відкривати програму. У пару до чіпсета Tensor G2 Google додали 12 ГБ оперативної пам’яті, що на 4 більше у порівнянні з базовою моделлю. А внутрішнього накопичувача 3 варіації на 128, 256 і найрідкісніша на 512 гб.

На відміну від айфонів 14-ої серії, Pixel 7 Pro підтримує швидший стандарт Wi-Fi 6E, і це має велике значення, оскільки Google нещодавно випустила систему Nest Wifi Pro з підтримкою 6E. Виробники в наш час забувають, що створюють в першу чергу мобільні телефони і не звертають увагу на дрібниці, які спрощують нам життя. Поряд із функціями автоматизації, про які я згадував раніше, телефонні дзвінки тут звучать фантастично з мінімальною кількістю фонового шуму.

Google Pixel 7 Pro – це смартфон з найвищим рейтингом безпеки! Чіп Titan М2 протестований на відповідність міжнародному стандарту, що використовується для ідентифікації особистості, сім-карток та чіпів безпеки банківських карток. Симбіоз з тензор G2 та чіпа титан М2 допомагає зберегти ваші пін-коди та паролі під надійним захистом! А сервіс VPN, який тепер доступний всім користувачам лінійки Pixel 7, надається на безкоштовній основі.

Автономність Google Pixel 7 Pro

З кожним роком пристрої піксель перевершують у плані автономності попередні покоління, і відповідно наш герой за цим показником має бути найуспішнішим. У 7 Про встановлено акумулятор ємністю 5000 мАг, енергії якого вистачає на півтора – два дні використання. Через 18 годин використання смартфона на індикаторі заряду батареї все ще було більше ніж 20%.

Для повсякденного життя цього більш ніж достатньо. На жаль, відчутних змін щодо зарядки немає. Потужність заряджання не перевищує 23 Вт, що в порівнянні з іншими флагманами на Android виглядає дуже слабо. За півгодини акумулятор заряджається наполовину, а повний процес займає 1 годину 30 хвилин. Це звичайно ахіллесова п’ята нашого красеня. Зате є підтримка 23 Вт бездротової та зворотної зарядки, можна зарядити ті ж навушники, просто притуливши їх до смартфону. До речі, варто зазначити,

Камери Pixel 7 Pro

Коли ми говоримо про найкращу фотокамеру в мобільних пристроях – беззаперечним фаворитом є смартфони від Google. Абсолютно у всіх ситуаціях вони перевершують актуальні айфони та «камерафони» на Андроїд. І сьогодні я вам це доведу!
На задній кришці смартфона розміщено три камери: основна на 50 Мп з оптичною стабілізацією та діафрагмою 1.85, ультраширококутна на 12 Мп з кутом огляду в 126 та діафрагмою 2.2 а також телеоб’єктив на 48 Мп з діафрагмою.

У зображення висока деталізація і надзвичайно широкий динамічний діапазон, при ультра високій контрастності. Немає надмірної різкості, яка буває у iPhone, або перенасиченості відтінків, властивої Samsung Galaxy. Є можливість зберігати фото в форматі RAW, щоб потім обробляти їх на ПК.

Ультраширококутна камера підтримує режим макрозйомки завдяки автофокусуванню на відстані до 3 см. Він активується автоматично, коли ви підносите смартфон близько до об’єкта. Цей сенсор повноцінно замінює макрооб’єктив. Якщо говоримо про макро зйомку, то це єдина слабка ланка у камер піксель, iPhone 13 Pro і 14 Pro можуть знімати з ближчої відстані, чіткість і деталізація у них відчутно вище.

Телеоб’єктив роздільною здатністю 48 Мп дозволяє знімати об’єкти на великій відстані з 5-кратним збільшенням без втрати якості. Більш того, при виборі зуму між 2x і 5x смартфон Google використовує обидві камери, основну та телеоб’єктив, і в результаті комбінує результати в одне зображення. Взагалі, це відмінна риса лінійки Pixel – система при зйомці задіює відразу кілька модулів, далі отримані файли обробляються на процесорі Tensor G2 для комбінування інформації. Завдяки цьому 7 Pro за якістю зйомки не поступається деяким DSLR-камерам.

Фотографії з 5-кратним оптичним зумом виглядають чудово, хоча при слабкому освітленні з’являється невелика зернистість, а деталізація трохи знижується.

Цифровий зум добре справляється – навіть при 30-кратному наближенні результати виглядають цілком непогано. 10-кратне наближення дозволяє отримати чіткі та цілком деталізовані зображення. Збереглися звичні для Pixel режими Night Sight та Astrophotography, для зйомки у темряві. Є дуже корисна функція Magic Eraser, що дозволяє «стерти» з фото людей або об’єкти, які псують ваш знімок. Технологія Google Real Tone дозволяє максимально точно передати відтінки шкіри на фото, навіть у найскладніших умовах, а функція Photo Unblur дасть можливість усувати розмиття при русі або зменшувати візуальний шум, у тому числі якщо фото було зроблено в портретному режимі. Так, функція обмежена смартфонами Pixel 7 та Pixel 7 Pro, але працює з усіма фотографіями з галереї користувача – незалежно від того.

У фронтальної камери модуль на 10,8 Мп з діафрагмою 2.2 Вона чудово підходить для селфі, вологів або відеодзвінків завдяки широкому куту огляду в 92,8 . Pixel 7 Pro вміє записувати відео в 4K і 60 fps на основний, що на фронтальний модуль. А ось що мені подобається, так це режим Cinematic Blur, який є аналогом Cinematic Mode від Apple. Під час зйомки відео задній план розмивається, а фокус може перемикатися між будь-яким об’єктом. Таким чином ми отримуємо шикарну кіношну картинку, яку на постпродакшен можна довести до розуму і зробити з цього цілий кліп або мініфільм.
Смартфон пропонує чотири режими стабілізації.

Стандартний доступний на всіх камерах та призначений для повсякденного використання. Більш ефективний пресет стабілізації використовує подвійне наближення та фіксується на віддаленому об’єкті. У режимі Active використовується надширик з сильним кропом, підсумкова роздільна здатність ролика – всього 1080p. І нарешті, Cinematic Pan дозволяє знімати плавні панорамні кадри, але із 2-кратним уповільненням і без звуку.

Висновок

Що хочеться сказати? Знаєте друзі, я покладав величезні надії на піксель 7, а «про» версія спочатку мені здавалася зовсім не цікавою, величезною і непотрібною, тому що додатковий спектр функцій старшої моделі явно не вартий різниці в 300 доларів. Але коли обидва смартфони потрапили мені в руки, за іронією все виявилося, зовсім навпаки. Звичайна сімка чомусь не зачепила. А різниця між 7 та 7 про склала всього декілька тисяч гривень. Так, саме у нашому магазині ви можете розраховувати на таку крихітну різницю у вартості пристроїв. Тому переходьте за посиланням в описі та обов’язково ознайомтеся з нашою пропозицією.

Як прокоментувати моє перевзуття у повітрі з приводу компактності? Я вам скажу одне! Перш ніж купувати 7 версію, візьміть до рук «прошку», доторкніться, покрутіть і думаю тоді ви мене зрозумієте! Якщо ви задоволені своїм Pixel 6 Pro, то причин для оновлення не дуже багато. Але якщо ви використовуєте старіший пристрій, будь то Android або iOS, то Pixel 7 Pro абсолютно точно вас вразить. Також як вразив мене, вразив на стільки, що я візьму його собі як основний телефон.

Дякую, що подивилися це відео до кінця і якщо воно вам дійсно сподобалося, то підтримайте його будь-ласка підпискою та коментарем. Також не забувайте поставити дзвіночок, щоб отримувати повідомлення про вихід усіх нових роликів.
Підписуйтесь на нас у телеграм, ВК та Дзен, щоб не пропускати цікаві новини, знижки та розіграші, а також читати статті про девайси та гаджети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.