В Google Play знайшли десятки підроблених антивірусів, небезпечних для Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У магазині Google Play були виявлені 35 підроблених антивірусів, які представляють серйозну загрозу власникам пристроїв на базі Android.

Про небезпечну знахідку повідомили експерти компанії ESET. Виявлені антивіруси лише створюють відчуття безпеки, а на справі лише показують користувачам рекламу і відволікають їх імітацією своєї роботи.

Вивчені експертами додатки імітують роботу антивіруса такими методами, як створення «білих» і «чорних» списків додатків, в які потрапляють такі популярні програми, як Facebook, Instagram і Skype.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Небажані додатки видалені з Google Play після повідомлення фахівців ESET», говориться в повідомленні на сайті компанії ESET.

Проте, до моменту видалення з Google Play ці підробки вже встигли завантажити в цілому близько 7 млн ​​довірливих користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОeset

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.