Скоро акумулятори в iPhone будуть тримати заряд довше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Sila Nanotechnoligies стверджує, що зможе створити новий тип акумуляторів з підвищеною місткістю. І в них інвестує корпорація, яка поставляє батареї Apple.

Акумулятори майже ніяк не розвивалися останні десять років. Відсутність інновацій в цій галузі, не дозволяє збільшити час роботи різних мобільних пристроїв на зразок iPhone, а також електрокарів.

У кожній батареї повинен бути позитивно заряджений катод і негативно заряджений анод. У нинішніх акумуляторах анод робиться з графіту. Sila Nanotechnologies планують використовувати в якості анода кремній, що дозволить збільшити ємність акумуляторів на 20-40%. При цьому зберегти колишній термін служби.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«В Sila ми створюємо батарею нового покоління, яка збільшить кількість енергії, що зберігається в ній. При цьому не доведеться серйозно змінювати процес виробництва і витрачати зайві кошти на створення більшої кількості таких батарей», – заявив глава Sila Nanotechnologies Жене Бердішевскі.

Акумулятори нового типу все ще в розробці і знаходяться в стадії тестування. Нещодавно в них інвестувала компанія Amperex Technology, що спеціалізується на поставках елементів живлення для iPhone, iPad і інших продуктів корпорації.

Amperex явно зацікавлена в тому, щоб якомога швидше почати виробництво більш ємних батарей і продати їх Apple. Apple це явно піде на користь, враховуючи недавно вибухнувший скандал навколо уповільнення iPhone зі зношеними акумуляторами.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.