Facebook використовує номери телефонів користувачів для розсилки спаму

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі Facebook, які налаштувати двухфакторну аутентифікацію за допомогою номера мобільного телефону, почали отримувати регулярні SMS-оповіщення про всі дії з обліковим записом. Керівництво соціальної мережі не надало очевидної можливості відмовитися від розсилки, чим спровокувала цілу бурю негативу.

«Коли я налаштував двухфакторну аутентифікацію на Facebook, вони скористалися цим, щоб відправляти мені спам-повідомлення, – обурюється користувач Гебріел Льюїс. – [Всякий раз, коли я намагався відповісти на оповіщення], вони відправляли мої ж повідомлення на мою стіну ».

У своєму обуренні Льюїса підтримала маса користувачів, серед яких виявилися вельми імениті люди. Про очевидно негативний вплив дій Facebook написав відомий соціолог Зейнеп Туфеккі. За його словами, те, що собі дозволяє керівництво соціальної мережі, абсолютно неприпустимо і з точки зору права, і моралі.

Представники Facebook поспішили виправдати свої дії, відповівши, що, сповіщаючи користувачів про всі дії з обліковими записами, всього лише забезпечують їх безпеку. «Ми вивчаємо цю ситуацію, щоб переконатися, що ми можемо дозволити користувачам управляти вхідними повідомленнями», – підвели підсумок в Facebook.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.