В Google розробляють “хмарну” ігрову консоль

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Google вирішили всерйоз зайнятися бізнесом на відеоіграх. Зараз участь компанії в ньому обмежується продажем ігрових додатків в Google Play і стрімінговими можливостями в YouTube. Але незабаром все може стати набагато серйозніше.

За даними видання The Information , вже два роки в компанії працюють над проектом під кодовою назвою Yeti. Це “хмарний” ігровий сервіс: передбачається, що ігри будуть запускатися на віддалених серверах, а користувач, озброєний підключеною до інтернету консоллю з ігровим контролером, буде отримувати з мережі готову картинку з мінімальною затримкою.

Повідомляється, що в якості одного з варіантів розглядалося використання в проекті пристроїв з підтримкою технології Chromecast, проте потім в Google почали розробку власного ігрового обладнання. Причому сервіс вже зараз знаходиться у високому ступені готовності – в Google навіть розглядали можливість запустити його в кінці 2017 го.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Керують проектом Yeti два топ-менеджера, які курують різні “залізні” розробки – віце-президент з управління продуктами Маріо Кейроз (Mario Queiroz) і Міжн Бакар (Majd Bakar), віце-президент з інженерних розробок. Останній, наприклад, брав участь в презентації нових смартфонів Pixel минулої осені.

Подібні Yeti сервіси вже існують, причому крім добре відомих PlayStation Now від Sony і GeForce Now від Nvidia є кілька менш помітних. Вони рятують геймерів від необхідності купувати потужне і дороге ігрове “залізо” – теоретично можна пограти в якій-небудь AAA-тайтл на MacBook Air або навіть слабкому Windows-планшеті, проте вкрай вимогливі до швидкості інтернет-каналу. Затримка при передачі даних в ньому для комфортної гри повинна бути мінімальною.

Якщо якась компанія і може вирішити проблему із затримкою, то це Google, що володіє  потужною інфраструктурою доставки контенту користувачам. Не виключено, що з Yeti якось пов’язаний і недавній прихід в Google для роботи над неназваними проектами Філа Харрісона, одного з найпомітніших ветеранів індустрії відеоігор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.