В ЄС розпочато нове розслідування ділової практики Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За повідомленням джерела, Європейська комісія почала розслідування ділової практики Apple, угледівши в роботі сервісу Apple Pay ознаки обмеження конкуренції.

Комісія розіслала учасникам ринку запити на інформацію, щоб скласти уявлення про проблеми, включаючи звинувачення в тому, що додаток Wallet на iPhone не підтримує конкуруючі методи оплати. Це сталося після того, як конкуренти Apple попросили комісію з’ясувати, як ця компанія змушує користувачів використовувати її інструмент цифрових платежів для iPhone.

Засіб Apple для безготівкових платежів доступно в додатку Wallet, яке попередньо встановлено на iPhone. Конкуренти висловили стурбованість з приводу того, що Apple має невід’ємною перевагою і використовує його, блокуючи доступ більшості конкурентів до чіпу NFC, необхідному для безконтактних платежів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами компанії Apple, вона обмежує використання NFC для захисту конфіденційності та безпеки користувачів.

Крім того, користувачам iPhone пропонується зареєструватися в Apple Pay, вказавши дані кредитної картки. Якщо Користувач пропускає цей крок, iPhone або iPad постійно відображають попередження червоного кольору, повідомляючи користувачам, що вони не завершили настройку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.