Влада США покликала Цукерберга “побалакати” на тему його криптовалюти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новина про випуск цифрової валюти Facebook викликала серйозну стурбованість у влади.

Член Палати представників США Максін Уотерс попросила Марка Цукерберга призупинити проект Libra, дати свідчення про всі деталі ініціативи і утриматися від будь-яких дій по запуску Libra до вердикту влади. А міністр фінансів Франції вже закликав посилити кріптовалютное регулювання.

Вчора Facebook повідомила подробиці проекту по запуску кріптовалюти Libra — проводити платежі через неї планується на початку 2020 року. Валюта буде інтегрована в програми і сервіси компанії і стане платіжним засобом нарівні з Біткойном, однак законодавці виявилися настільки не в захваті від цієї ідеї, що голова комітету Палати представників США з фінансових послуг Максін Уотерс попросила Facebook поставити проект на паузу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Оголосивши про плани створення криптовалюти, Facebook продовжує свою безперешкодну експансію і все більше проникає у життя своїх користувачів, — заявила Уотерс. — Беручи до уваги минулі проблеми компанії, я прошу у Facebook згоди на мораторій на будь-яке просування кріптовалюти, поки Конгрес і регулятори не вивчать питання і не вживуть відповідні дії».

Також Уотерс попросила главу компанії виступити перед Комітетом і дати свідчення. Крім того, вона закликала регуляторів прокинутися і поставитися серйозно до питань приватності і національної безпеки, загроз кібербезпеки і торгівлі, які представляють цифрові валюти.

За повідомленням VentureBeat, представники компанії висловили готовність відповісти на питання законодавців.

У побоювань, висловлених Уотерс та інших приголосних з нею політиків, є підстави. Насамперед, це відкрита політика платформи Libra Association і відсутність нагляду за діяльністю інноваторів — саме те, що дозволило свого часу Cambridge Analytica потягти 87 млн персональних даних та використовувати їх для таргетованої політичної реклами.

Однак, в даному випадку мова йде не про інтереси і дати народження користувачів, а реальні грошові активи в Libra, які можуть бути вкрадені. Шахраї можуть обчищати рахунки користувачів, направляти їх платежі іншим реципієнтам, ритися в їх історії покупок або використовувати їх для відмивання грошей. Цифрові ризики стають набагато менш абстрактними, коли на кону стоять реальні гроші, пише TechCrunch.

Обурення висловив і французький міністр фінансів Брюно Ле Мер, який заявив, що цифрова валюта не повинна стати заміною традиційної.

“Нічого подібного, Libra не стане суверенною валютою, — цитує виступ міністра на радіо Europe 1 Bloomberg. — Це не може і не повинно статися». Ймовірно французька влада докладе всіх зусиль до того, щоб Libra не отримала визнання в Старому Світі, або виявилася контрольованою”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.