Країни G20 домовилися до 2020 року розробити “цифровий податок”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністри фінансів і керівники центральних банків 20 країн, що входять у «велику двадцятку» або G20, в ході зустрічі в японському місті Фукуока домовилися до 2020 року виробити загальні правила, які дозволили б закрити лазівки, використовувані глобальними технологічними гігантами для зниження податків.

Зараз, щоб платити менше податків, Facebook, Google, Amazon та інші великі технологічні компанії реєструють прибуток в країнах з низькими ставками податку, не беручи до уваги місце розташування своїх клієнтів, що приносять цей прибуток. Така практика розглядається багатьма державами як несправедлива.

Нові правила будуть означати більш високе податкове навантаження для великих транснаціональних компаній, а також ускладнять залучення прямих іноземних інвестицій за рахунок наднизьких ставок корпоративного податку для таких країн, як Ірландія.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Великобританія і Франція є одними з найактивніших прихильників справедливого обкладення податком великих технологічних компаній. Для вирішення проблеми пропонується стягувати податок не за місцем реєстрації, а за місцем отримання прибутку і ввести єдиний мінімальний корпоративний податок. Сполучені Штати виступають проти, оскільки бачать в цьому бажання європейців змусити компанії, зареєстровані в США, платити більше податків в Європі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.