УКРАЇНА

В Україні зникне старий мобільний оператор

Share

Фінансові проблеми компанії «Укртелеком», що належить відомому олігарху Ринату Ахметову, підійшли до логічного кінця. Оператор мобільного зв’язку «Трімоб», який відноситься до «Укртелекому», припиняє своє існування всюди, крім Києва. Причини абсолютно зрозумілі – в умовах практично повної монополії на ринку операторів «великої трійки», кожен з яких має понад десять мільйонів абонентів, конкуренція з боку маленьких компаній абсолютно неможлива.

Фінансові негаразди «Укртелекому»

Масштабна реорганізація «Тримоб» відбулася ще в кінці минулого року. Тоді було оголошено, що оператор робить ставку на віртуалізацію – близько двохсот тисяч його абонентів будуть переведені в національний роумінг, опинившись в мережі Vodafone. В цей же час «Укртелеком» повернув державі все зайняті їм радіочастоти, призначені для високошвидкісного інтернету третього і четвертого поколінь.

Кількість базових станцій у «Тримоб» оцінюється експертами приблизно в 1700. З них в столиці – 49. Таким чином, більше дев’яноста п’яти відсотків обладнання виявляються «зайвими». Як повідомляється, частину його збираються утилізувати, частина – продати на електронних торгах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слід зазначити, що «Тримоб», також відомий як Utel, був першим оператором в Україні, який запустив 3G-інтернет. Але навіть це не допомогло йому зайняти на ринку нашої країни частку, яку можна розглядати без мікроскопа. А зараз йому й поготів нічого не світить: швидше за все, найближчим часом він буде повністю поглинений тим же Vodafone. Ринату Ахметову вигідніше просто продати збиткову компанію, ніж намагатися якимось чином врятувати її положення на ринку.

Слід зазначити, що наростаюча монополізація ринку мобільних послуг в нашій країні – не надто хороший тренд. Чим менше оператори «великої трійки» будуть боятися конкуренції з боку кого-то, хто не входить в їх закритий «клуб», тим вище ймовірність, що послуги постійно дорожчатимуть, а тарифні плани – ставати менш вигідними. В якості ілюстрації можна згадати ліквідацію дешевих тарифних планів у Київстар і Lifecell, а також подорожчання «спеціальної» лінійки тарифів Vodafone (про все це ми неодноразово писали в наших попередніх статтях). Однією з останніх надій залишається Lycamobile, але успіхи цього віртуального міжнародного оператора за три роки на ринку також залишають бажати кращого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • А в нашій країні, ЯК ЗАВЖДИ, все робиться "назустріч людям". Спочатку мобільні оператори "Київстар" і "Водафон", а особливо "Київстар," діждались, поки українці почнуть активно користуватись їхніми послугами, пішли навіть на деякі поступки людям, надавши недорогі пакети. Між тим успішно знищили "Укртелеком", а тепер почали великий ШАНТАЖ українців і знищили знову недорогі пакети, якими особливо користувались пенсіонери, і поголовно підвищили ціни на свої послуги. А тепер, любі українці, користуйтесь. Ринку в Україні ніколи не було, нема й не буде, доки правлять тричі прокляті олігархи. Їм завжди мало, в їхню пельку ніколи не настачиш. Тому те, про що пащекують наші "недороблені" депутати, що в Україні, мовляв, є ринок послуг мобільних операторів, що є ринок газу, ринок постачання електроенергії тощо, це все - маячня. Треба серйозно боротися з олігархами, їх просто потрібно знищити як клас і позбавити можливості впливати на українську економіку. Ще Л. Кучма їх створив, і по суті, хто такі олігархи? Це спритні ділки, які в свій час прибрали до кишень усе, що погано лежить. А тепер, бачте, Ажмєтов, матеріальну допомогу надає пенсіонерам чи постраждалим на Донбасі. Він же, Ахмєтов, дякуючи своєму батькові Л. Кучмі, став олігархом, усе вкрав, а тепер допомоги роздає. Україна зможе жити і процвітати тільки тоді, як не буде КРОВОСОСІВ - олігархів, а для цього потрібна велика НАЦІОНАЛІЗАЦІЯ і взагалі - перезавантаження країни. Можливо це зроблять нащадки. А можливо і ні. Тоді України не буде.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Трімоб
  • Останні записи

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024

    Новий iPad Pro раптово здивує секретним чіпсетом Apple

    Зважаючи на все, компанія прагне стати лідером із впровадження нейромережевих функцій у свої пристрої. Журналіст…

    29.04.2024

    Гурман: Випуск Apple Vision Pro 2 не планується до кінця 2026 року

    Компанія Apple не планує випускати друге покоління гарнітури Vision Pro до кінця 2026 року, повідомляє…

    29.04.2024

    Європейський Союз встановив нові правила для iPadOS

    У понеділок антимонопольні органи ЄС назвали iPadOS, операційну систему Apple для планшетів, важливим цифровим фільтром…

    29.04.2024