Глава Huawei заявив, що HarmonyOS поки не готова для смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Генеральний директор Huawei Рен Чженфей (Ren Zhengfei) прокоментував ситуацію з тим, що майбутні смартфони Huawei Mate X і Huawei Mate 30 поставлятимуться без попередньо встановлених сервісів Google, а також з можливим переходом на HarmonyOS.

Нагадаємо, проблему з сервісами Google вже вирішили: користувачі самі зможуть встановити їх через відкритість архітектури Android. Що стосується HarmonyOS, то вона ще не готова для смартфонів. Рен Чженфей також заявив, що компанії можуть знадобитися роки, щоб створити відповідну екосистему.

HarmonyOS характеризується низькою затримкою. Ця операційна система проектувалася для промислового використання, самокерованих автомобілів, автомобільних мереж та інших систем. Крім того, HarmonyOS буде використовуватися в розумних годинниках, телевізорах та інших продуктах. Однак адаптувати операційну систему для смартфонів і створити екосистему за короткий проміжок часу неможливо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На виставці IFA2019 було оголошено, що в даний час HarmonyOS може працювати на смартфоні, але компанія продовжує заявляти, що вона планує використовувати систему Android, поки вона буде доступна. Втім вже в Huawei P40, який вийде в березні наступного року, компанія може випробувати HarmonyOS, якщо США і Китай так і не домовляться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.