Bosch представила концепт «зарядженого» електровелосипеда

Коли радять не винаходити велосипед заново, це означає, що зробити щось краще практично неможливо, а головне – безглуздо. Схоже, в Bosch вирішили довести зворотне. Компанія запропонувала нову концепцію електричного велосипеда з футуристичний дизайном і просунутими характеристиками.

Важливо відзначити, що на даний момент EBike Design Vision – це всього лише концепція. Велосипед можна випробувати, але, за словами виробника, частина напрацювань буде застосована в нових моделях вже в найближчі роки. Bosch описує свою розробку як «міський спортивний крейсер». У якості керуючої частини використовується бортовий комп’ютер Nyon, задіяний в останніх моделях серійних мотоциклів виробництва Bosch.

Бортовий комп’ютер разом з невеликим кольоровим екраном вбудовані в кермо, а всі дроти, важелі і гідравліка ретельно заховані або замасковані. Однією з просунутих функцій велосипеда стала Bosch eBike ABS, стабілізуючий байк при різких гальмуваннях, регулюючи тиск в передньому гальмі і запобігаючи підйом задньої частини велосипеда. Система активується щоразу, коли пасажир сильно натискає на гальма, а датчики виявляють, що переднє колесо може бути заблоковано. Така ж система застосовується в мотоциклах компанії.

Демонстрація нової концепції електронного велосипеда була приурочена до 10-річчя появи першої системи приводу Bosch для електричних велосипедів. На думку виробника, електричні велосипеди стають все більш популярними в якості зручного й екологічного засоби пересування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.