Huawei анонсувала оболонку EMUI 10

У ході щорічного заходу Huawei Developers Conference, на якій компанія ділиться з розробниками новинами про апаратні та програмні рішення, Huawei офіційно анонсувала оболонку EMUI 10.

На момент виходу EMUI 8 користувацька база становила 90 млн осіб, а оболонка була встановлена на 79% сумісних пристроїв. З EMUI 9 ці показники зросли до 120 млн осіб і 84% відповідно. Розробники прогнозують, що в кінцевому підсумку EMUI 10 буде встановлена на 150 млн мобільних пристроїв.

Наступний слайд демонструє, які нововведення приносили з собою різні версії EMUI, включаючи файлову систему EROFS і компілятор Ark, які були додані з випуском EMUI 9.1.

Нагадаємо, нова файлова система EROFS підвищила швидкість довільного читання на 20% в порівнянні з системою EXT4. А компілятор Ark дозволять адаптувати Додатки Android для HarmonyOS, підвищивши їх швидкість роботи на 60%. Найближчим часом його будуть освоювати китайські розробники, а для всіх він стане доступним в 2020 році. Нижче показані Китайські додатки, які успішно пройшли процедуру перекомпіляції.

EMUI 10 пропонує абсолютно новий користувальницький інтерфейс, активне використання технологій штучного інтелекту для подальшого поліпшення користувацького досвіду. Huawei обіцяє, що вся оболонка буде працювати швидше і ще плавніше, хоча EMUI 9 чимало оглядачів і так хвалять за ці показники.

EMUI 10 дозволить вибирати кольори для забезпечення більшого контрасту і читаності в будь-яких елементах меню, як показано на наступній фотографії.

Також буде реалізовано спільне управління контентом і дзвінками між смартфонами, годинниками, розумними телевізорами Huawei і Honor, а також іншими пристроями. Наприклад, прийнятий дзвінок на телевізорі можна перевести на телефон, відключити звук або перервати з’єднання.

На вхідний дзвінок при цьому можна відповідати за допомогою більш зручного розумного пристрою, який знаходиться поблизу, використовуючи при цьому голосові команди. Таким же чином можна і здійснювати дзвінки.

Бета-тестування EMUI 10 стартує на смартфонах Huawei P30 і Huawei P30 Pro вже 8 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.