Європейські користувачі Android зможуть вибирати пошукову систему за замовчуванням

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google повідомила, що дозволить користувачам Android-пристроїв в Європі вибирати пошукову систему за замовчуванням з чотирьох варіантів, включаючи пошук в Google. Так американська компанія намагається задовольнити претензії європейських антимонопольників і уникнути нових штрафів.

Починаючи з початку 2020 року, нові смартфони і планшети з Android, що поставляються на європейський ринок, будуть містити «екран вибору» з чотирма пошуковими системами, що з’являється при ініціалізації системи. При цьому Google буде лише одним з варіантів, а інші зможуть потрапити в список, взявши участь в аукціоні, що проводиться Google в кожній країні раз на рік. Кандидатам доведеться заплатити не менше певної суми. Якщо всі позиції заповнити не вдасться (ставки будуть нижче цієї суми), список буде доповнюватися випадковими кандидатами. Порядок в списку варіантів теж буде випадковим.

Дії Google пішли за рішенням Європейської комісії оштрафувати технологічного гіганта на 4,34 мільярда євро за блокування конкурентів в операційній системі Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.