Аналітики очікують, що продажі старих моделей iPhone компенсують падіння попиту на актуальні моделі

Аналітик IBS Тімоті Аркурі (Timothy Arcuri) вважає, В найближчі місяці продажі iPhone почнуть потихеньку рости.

У березні аналітик очікує «розчаровуючі» продажі смартфонів Apple, але вже в червні очікується, що закупівлі iPhone XR зростуть в квартальному вираженні на 25%, що характерно для цього періоду року.

Аналітики UBS кажуть, що в червневому кварталі продажі iPhone зростуть з 32,5 до 34,5 млн одиниць, але більшою мірою за рахунок зростання продажів старих моделей. Аналітики очікують зростання продажів iPhone XR на 3 млн, але при цьому продажі iPhone XS XS і Max знизяться на ті ж 3 млн. в тому числі спричинить за особливою зниження середньої ціни продажу з 683 до 655 доларів (17600 грн.). Нагадаємо, буквально рік тому цей показник значно перевищував 700 доларів.

Що стосується поточного кварталу, аналітики говорять про 40 млн проданих смартфонів, з яких 5 млн припаде на старі моделі до 2018 року. Зростання продажів старих моделей компенсує падіння попиту на всі актуальні iPhone.

Що цікаво, аналітики вважають, що ніякі дії Apple не дозволять їй наростити виручку в найближчі пару років. За підсумками поточного року вони очікують виручку в розмірі 259 млрд доларів, а за підсумками 2020 року — 258,7 млрд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.