Який iPhone краще обрати у 2024 році: iPhone 16 чи 15?

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Не знаєте який Айфон вибрати: 15 або 16? Зовсім скоро можна буде зробити попереднє замовлення iPhone 16. Однак минулорічні моделі все ще актуальні. У статті ми розглянемо переваги обох моделей, щоб ви могли вибрати найвигідніший варіант.

Реклама

Дизайн і зовнішні особливості

В iPhone 15 використовується новий вид алюмінієвого сплаву, який робить пристрій більш легким і міцним. Також збільшилася стійкість екрана до подряпин і пошкоджень завдяки використанню поліпшеного керамічного покриття. У 2024 році Apple пропонує оновлений дизайн, який стане значним відходом від традиційного стилю Айфона. Змінився дизайн тилової камери. Якщо в Айфон 15 вона все ще розміщена на квадратному острівці, то в Айон 16 – це овальний виріз із двома вертикально розташованими сенсорами. 

Додалася кнопка дії – Action Button. Цю настроювану кнопку, встановлену замість бічного перемикача, ми зустрічали в Айфон 15 версії Про. Але тепер шанувальники базових лінійок також зможуть скористатися перевагами цієї нової кнопки. Також з’явилася нова сенсорна кнопка управління камерою – Camera Control. З її допомогою можна зручніше керувати налаштуваннями камери, а також використовувати цю сенсорну кнопку для відправки контенту вашим друзям. Плюс змінилася колірна палітра. Новинка включає такі відтінки:

  • білий;
  • чорний;
  • синій;
  • бірюзовий;
  • яскравий рожевий.

Кольори Айфон 16 

Відмінності камер

Камера iPhone 15 отримала додаткові функції, включно з поліпшеними можливостями нічної зйомки, більш точним автофокусом і збільшеною роздільною здатністю знімків. Ці поліпшення роблять модель привабливою для любителів фотографії та відеозйомки.

Остання версія Айфона 16 отримала оновлену Ultra Wide камеру з 48-мегапіксельним сенсором, що дасть їй змогу захоплювати більше світла і робити кращі фото та відео. Допоміжний макросенсор на 12 Мп дає змогу робити приголомшливі деталізовані знімки. А завдяки новій сенсорній кнопці Camera Control ви можете краще фокусуватися на певному об’єкті та керувати зумом. Також новий смартфон підтримує зйомку просторового відео, яке потім можна переглянути на Apple Vision Pro.

Камера Айфон 16

Технологічні зміни

A16 Bionic, встановлений в Айфон 15, забезпечує високу продуктивність, поліпшене енергоспоживання і нові можливості для обробки графіки. Це особливо важливо для тих, хто активно використовує смартфон для ігор, роботи з графікою та відео.

В Айфон 16 встановили потужніший 6-ядерний чип А18, який підтримує просунуті функції ШІ. Процесор побудований на більш просунутій 3-нанометровій технології з ще меншими транзисторами. Графічний чип отримав 5 ядер. Новий процесор на 30% швидший, ніж A16 Bionic, а також використовує на 30% менше енергії для роботи, що робило його водночас продуктивним і суперенергоефективним.

Зростання автономності

За рахунок енергоефективного процесора новинка більш витривала навіть в активному ігровому режимі. Хоча й минулорічна серія не надто поступається їй у частині автономності. Обидва смартфони оснащені новим роз’ємом для підзарядки Type-C, що розширює можливості дротового підключення і передачі інформації.

Дисплей Айфон 16

Який Айфон вибрати: 15 або 16

Рішення про те, купувати новинку або торішню модель, залежить від безлічі факторів, включно з вашими поточними потребами, готовністю до очікування і фінансовими можливостями. iPhone 15 пропонує безліч інновацій і поліпшень, які можуть зробити його відмінним вибором. До того ж на цей смартфон скоро прилетять оновлення iOS 18. З іншого боку, iPhone 16 обіцяє бути ще більш просунутим, зі свіжим дизайном і поліпшеними можливостями зйомки. 

Дизайн Айфон 16

Оформлення замовлення в інтернет-магазині «Стилус»

Купити Айфон 16 у Києві та з доставкою по всіх регіонах України можна на сайті Stylus.ua. Вибрати модель за хорошою ціною з потрібним об’ємом пам’яті можна онлайн або за телефоном у консультантів. Також ви можете вибрати зручний варіант оплати і доставки. 

Автор: Тетяна Суліма, копірайтер Stylus.ua.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ