Samsung Galaxy S25 може отримати чип MediaTek Dimensity 9400 через високу вартість Snapdragon 8 Gen 4

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Нещодавно стало відомо, що Samsung планує оснастити свої майбутні флагманські смартфони Galaxy S25 процесорами Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4. Це рішення зумовлене низькою продуктивністю власних фабрик компанії, які випускають SoC Exynos 2500.

Реклама

Низький вихід придатної продукції робить виробництво комерційно невигідним, тому південнокорейський гігант вирішив перейти на інші процесори. Однак за останніми даними, Snapdragon також може не потрапити до Galaxy S25, оскільки Samsung може обрати чіп від MediaTek. Повідомляється, що Samsung вже тестує один з топових процесорів конкурента Qualcomm на майбутній лінійці.

Імовірність переходу на рішення тайванського бренду досить висока, зважаючи на вже підтверджене використання чіпа MediaTek Dimensity 9300+ в новому планшеті Galaxy Tab S10 Plus. Щодо Galaxy S25, то в ньому, ймовірно, буде використовуватися Dimensity 9400.

Samsung довелося звернути увагу на MediaTek після того, як Qualcomm оголосила ціни на Snapdragon 8 Gen 4, які виявилися вищими, ніж у попереднього покоління Gen 3. Для збереження рентабельності виробництва Galaxy S25 компанія вирішила обрати більш доступний аналог.

Втім, Samsung каже, що не варто скептично ставитись до заміни. Обидва процесори засновані на 3-нм техпроцесі TSMC N3E, тому продуктивність та енергоефективність Dimensity буде не гіршою, ніж у Snapdragon.

У першому кварталі 2024 року Mediatek відвантажила найбільшу кількість SoC серед конкурентів — понад 114 млн. одиниць, заробивши 23 млрд. доларів. Якщо компанія насправді доведе, що її чіпи преміум-класу можуть на рівних тягатися зі Snapdragon, вона цілком зможе розраховувати на довгострокову співпрацю з Samsung.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: