Головна відмінність Xiaomi Redmi 13 від Redmi 12 виявилася в камері з великою матрицею

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Про Redmi 13 повідомляють інсайдер Paras Guglani, його ресурс Passionategeekz, а також великий індонезійський портал Tabloid PULSA. Сторінки девайсу з’явилися у китайських та європейських магазинах. Офіційний анонс, судячи з постерів, що втекли в мережу, може відбутися вже 5 червня. Головне нововведення – тильні камери 108 + 2 Мп замість зв’язування 50 + 8 + 2 Мп.

Реклама

Таким чином, головна камера базових моделей Redmi вперше отримає таку високу роздільну здатність (у дорожчих Redmi Note камери 108 Мп вже є).

Втім, справа не в мегапікселях, адже, як відомо, вони безпосередньо не впливають на якість зйомки. Родзинка в тому, що камера 108 Мп, зважаючи на все, заснована як мінімум на сучасній матриці Samsung формату 1/1.67″. Більш скромних за розміром сенсорів для 108 Мп зараз просто не буває.

Судячи з даних, камера 108 Мп також відкриє девайсу можливість триразового зуму за рахунок високої роздільної здатності сенсора.

Нагадаємо, для Redmi 12 Xiaomi використовувала сенсор 50 Мп, теж від Samsung, але дуже скромного розміру 1/2.76″. В обох випадках розмір пікселя становить 0,64 мкм.

Головна деталь полягає в тому, що смартфон із головною камерою, що 50 Мп, що 108 Мп, за умовчанням зніматиме фото в режимі 12 Мп. Сенсори 50 Мп тут поєднують 4 пікселі в один, а сучасні матриці по 108 Мп об’єднують, відповідно, 9 пікселів в 1.

У результаті об’єднаний піксель на старій маленькій матриці буде мати розмір 1,28 мкм, а на новій великій матриці 1,92 мкм, тобто в півтора рази більше. Це ключовий момент і він особливо важливий для покращення якості зйомки увечері, вночі та в приміщеннях з поганою освітленістю.

А ось запис відео залишиться обмеженим роздільною здатністю Full HD і частотою кадрів 30 fps. Тут важливий процесор, а він у Redmi 13 залишається дуже простим. Втім, записувати відео в більш сучасній якості не можуть навіть дорожчі базові моделі Redmi Note 12/13. Вони за збільшену ціну пропонують OLED-екран замість IPS, але процесор там не дуже краще.

Чи є ще відмінності між Redmi 13 та Redmi 12? Так. У новинки фронтальна камера з роздільною здатністю 13 Мп замість 8 Мп, лише трохи більш потужний процесор Helio G91 замість G88, а також підтримувана потужність зарядки зросла з 18 до 33 Вт. За замовчуванням, у гаджета встановлено нове фірмове ПЗ Xiaomi, що базується на Android 14.

Ще одним, поки що не підтвердженим нововведенням, є гіроскоп. Його немає в Redmi 12, але в Redmi 13, якщо вірити порталу GSMArena, він є. Гіроскоп – базовий сенсор і потрібен для швидкої реакції інтерфейсу смартфона на зміну положення, потрібен для ігор, навігації та іноді навіть камери.

В іншому характеристики попередні: Redmi 13 пропонує великий IPS-дисплей 6,79” з частотою оновлення 90 Гц. Місткість батареї складає 5030 мАг, сканер відбитків знаходиться збоку, є найпростіший захист від бризок IP53, Wi-Fi 5 (ac) та USB-C.

Наявність підтримки NFC залежить від регіональної орієнтованості моделі, тому тут слід уважно вивчати сторінки магазинів.

Доступні кольори девайса. Інсайдери повідомляють, що також буде версія у світло-рожевому варіанті виконання.

Ціни та пам’ять. Поки що в мережі поширюється європейська ціна гаджета, причому з Португалії, де за модель із 6 ГБ ОЗУ та 128 ГБ флеш-пам’яті просять від 180 євро. Є ще більш дорогі модифікації з 8 ГБ оперативної пам’яті і 256 ГБ енергонезалежної пам’яті. Втім, є надія, що в РФ девайс можна буде купити за розумнішою ціною.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоOVERCLOCKERS

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ