Apple представила iOS 17.4: що нового з’явиться в iPhone

Apple представила iOS 17.4: що нового з'явиться в iPhone
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо у вас є iPhone, вам варто просто зараз перевірити його на наявність великого оновлення. Оновлення iOS 17.4 офіційно виходить просто зараз, і воно містить кілька досить значних нових функцій.

Безсумнівно, найбільше доповнення в iOS 17.4 – це підтримка сторонніх магазинів додатків. Як було підтверджено в січні, iOS 17.4 дасть змогу користувачам iPhone у країнах Євросоюзу завантажувати додатки з інших джерел, крім офіційного App Store Apple. Це кардинальна зміна, викликана законом ЄС “Про цифрові ринки”, і одна з найбільших змін, які ми бачили для iPhone за останні роки. Однак, як Apple неодноразово давала зрозуміти, це стосується лише користувачів iPhone в ЄС.

Для тих із нас, хто живе в США та інших країнах, в iOS 17.4 є ще багато цікавого – а саме, нові емодзі. В iOS 17.4 Apple додала 18 нових емодзі, включно з новим грибним емодзі, емодзі лайма, емодзі розірваного ланцюга та інші. Є навіть емодзі палаючого фенікса, який має просто неймовірний вигляд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У програмі Apple Podcasts ви також знайдете нову функцію – письмові транскрипти епізодів. Транскрипти дозволяють читати разом із улюбленим подкастом та слухати його аудіозапис. Вони доступні для англійських, французьких, іспанських та німецьких подкастів. За словами Apple, транскрипти будуть автоматично доступні для нових епізодів “невдовзі після їх публікації”, а старі епізоди “транскрибуватимуться з часом”.

В iOS 17.4 також є кілька невеликих оновлень. Згідно з примітками до випуску Apple:

  • Розпізнавання музики дозволяє додавати пісні, які ви визначили, в плейлисти та бібліотеку Apple Music, а також Apple Music Classical.
  • У Siri з’явилася можливість оголошувати отримані повідомлення будь-якою мовою, що підтримується.
  • Захист від крадіжки пристрою підтримує опцію підвищеної безпеки у всіх місцях.
  • У розділі “Стан акумулятора” в “Налаштуваннях” відображається кількість циклів роботи акумулятора, дата виготовлення та час першого використання для моделей iPhone 15 та iPhone 15 Pro.
  • Ідентифікація дзвінків відображає перевірені Apple назву компанії, логотип та назву відділу, якщо вони доступні.
  • Оновлення для бізнесу в “Повідомленнях для бізнесу” надають достовірну інформацію про стан замовлення, повідомлення про рейси, попередження про шахрайство та інші операції, на які ви погоджуєтесь.
  • Номери віртуальних карт Apple Cash дозволяють розплачуватись Apple Cash у магазинах, які ще не приймають Apple Pay, ввівши свій номер із Wallet або використовуючи автозаповнення Safari.
  • Усунуто проблему, через яку фотографії контактів були порожніми в Find My.
  • Усунення проблеми для користувачів Dual SIM, коли номер телефону змінювався з основного на додатковий і було видно групі, з якою вони переписувалися.

Щоб завантажити iOS 17.4 на iPhone, відкрийте програму “Параметри”, виберіть пункт “Загальні”, а потім – “Оновлення ПЗ”. Сторінка повинна автоматично оновитись з можливістю оновлення телефону до iOS 17.4.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.