Розвіяно міф про захист iPhone: для смартфонів Apple майже немає вірусів

iOS вважається дуже закритою системою, тому зловмисники зазвичай йдуть обхідними шляхами.

Розвіяно міф про захист iPhone
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Незважаючи на те, що iPhone вважається одним із найзахищеніших смартфонів із тих, що сьогодні представлені на ринку, ймовірність злому цього пристрою все одно існує. Міф про 100%-ву надійність найпопулярнішого гаджета компанії Apple розвіяло видання Macworld .
Воно звернуло увагу на стереотип про те, що iPhone практично невразливі перед хакерськими атаками. Проте експерти закликають не робити поспішних висновків і стверджують: інформацію з пристрою все ж таки можна викрасти — було б бажання.

Ресурс наводить як приклад історію, що сталася з фахівцями «Лабораторії Касперського». У середині 2023 року їх гаджети змогли зламати, встановивши на iPhone модифікований сервіс обміну повідомленнями iMessage. Крім того, зазначають журналісти, девайс зазнає атак через шкідливі скрипти в браузері або додатку календаря. У той же час, iOS вважається дуже закритою для зовнішнього впливу системою, тому вірусів для злому iPhone практично не існує.

Зрозуміло, кіберзлочинці в курсі цієї особливості, тому вони переважно йдуть іншим шляхом — об’єктами їхніх атак стають не самі смартфони, а їхні власники. Для того, щоб обвести власника гаджета Apple навколо пальця, застосовуються фішингові схеми – за рахунок цього зловмисники не витрачають час на те, щоб оминути захисні протоколи iOS, а отримують особисті дані користувачів хитрістю.

Втім, у iPhone вистачає і технічних «косяків». Так, наприклад, власники смартфонів нещодавно масово скаржилися на недоліки нового поновлення операційної системи. Після встановлення iOS 17.4 їх гаджети стали розряджатися набагато швидше: наприклад, один із користувачів у соцмережах розповів, що його смартфон сів на 40% лише за дві години після оновлення. А інший «щасливчик» поскаржився, що зарядити батарею стало складніше: особисто у нього зарядка iPhone 11 Pro з 40% до 94% зайняла понад 4 години.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.