Що робити, якщо системні дані на iPhone займають багато місця

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі яблучних смартфонів можуть зіткнутися з проблемою, коли системні дані на їхньому улюбленому гаджеті займають надмірну кількість пам’яті. У такій ситуації буде корисним знання про те, як скоротити цей обсяг, не нашкодивши самому телефону.

Як почистити системні дані на iPhone? Варіантів рішення є кілька.

Завантаження кешу додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найбільш ефективним ця дія стає, коли кеш завантажується окремо в кожному додатку. Можна вдатися і до автоматичного очищення, але в цьому випадку система може випадково деінсталювати важливе програмне забезпечення, що знаходиться в телефоні, але відсутнє в AppStore, що може стати серйозною проблемою.

Користувачеві потрібно проаналізувати, на які програми витрачається багато пам’яті, після цього перейти в основні налаштування пристрою, зайти до сховища iPhone, вибрати не потрібне програмне забезпечення та завантажити його.

Очищення кешу браузера

В цьому випадку потрібно лише відкрити налаштування пристрою, перейти в підрозділ браузера Safari, після чого почистити дані та історію.

Деактивація збору аналітики

Виконати подібні дії можна в налаштуваннях, перейшовши з розділу “Конфіденційність” в підрозділ “Покращення та аналітика”, а потім в “аналітичні дані”, де є перелік різних файлів, що постійно зростає. Саме тут слід деактивувати функціонал під назвою “Ділітися аналітикою”.

Скорочення зберігання повідомлень

У яблучних смартфонах можна самостійно встановлювати період зберігання повідомлень. При цьому мінімальний часовий відрізок становить тридцять діб. Встановити такий час можна в налаштуваннях, де необхідно вибрати розділ “Повідомлення”, в якому залишиться лише вказати в пункті “Залишати повідомлення” мінімально можливий часовий відрізок.

Подключение к Ай-Тюнс на ПК

У деяких випадках при активації на лептопі iTunes та підключенні смартфона до нього через кабель можна вирішити поставлене завдання. Користувачеві потрібно тапнути по кнопці “Довіряти”, трохи почекати та подивитися на обсяг системних даних Сховища смартфона. У процесі цих маніпуляцій буде видалено тимчасові файли.

Використання бекапу

Це найбільш радикальний та дієвий метод скорочення обсягу системних даних на яблучному телефоні. Він передбачає створення резервної копії пристрою в iTunes або iCloud з наступним повним скиданням гаджета. Все, що вам потрібно, ви відновлюєте з копії, тоді як система залишиться без сміття.

Тепер ви знаєте, як видалити системні дані на iPhone. Використовувати можна як один із зазначених методів, так і кілька з них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.