Google Tensor G3 став першою у світі SoC для смартфонів, що підтримує кодування AV1 у 4K 60 FPS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Tensor G3, як і його попередники, найімовірніше, розчарував потенційних покупців, які розглядали Pixel 8 і Pixel 8 Pro як свій наступний повсякденний флагман, але його низька продуктивність і частий тротлінг – атрибути, які Google ще належить усунути.

Однак, як би люди не засуджували можливості цього чипа, одна функція досі не підтримується жодною іншою SoC для смартфонів: кодування AV1 у 4K 60FPS. Незважаючи на те, що це вражаюче доповнення, все ж є один недолік, який варто обговорити. Хоча у Tensor G3 є козир у рукаві, коли справа доходить до кодування AV1, жодне програмне забезпечення для смартфонів не підтримує його.

Якщо порівнювати чіпсети Android-смартфонів, до числа яких входять Snapdragon 8 Gen 3, Dimensity 9300 і Exynos 2400, то жоден із них не підтримує апаратного прискорення кодування AV1 у 4K 60 FPS, на відміну від Tensor G3. Однак, незважаючи на те, що для Google похвально бути на крок попереду конкурентів, ніяких переваг на ігровому полі це смартфону не дає, адже наразі жоден додаток не підтримує кодування AV1 в 4K 60 FPS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело WCCFtech зазначає, що стандартний застосунок камери Pixel 8 і Pixel 8 Pro також не підтримує опцію кодування AV1, що робить процесор Tensor G3 абсолютно непотрібним. Спочатку в специфікаціях стверджувалося, що Tensor G3 підтримує апаратне прискорення кодування AV1 в 4K 30 FPS, потім Google оновила характеристики Tensor G3 і збільшила частоту кадрів до 60 FPS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.