Смартфон Nokia X з`явився на якісних фото

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На просторах Weibo, китайського аналога Twitter, виявилася велика добірка якісних живих фотографій нового смартфона Nokia X, поки не представленого виробником офіційно.

Фото показали смартфон з різних сторін. Судячи з усього, Nokia X виявиться першим смартфоном HMD Global з вирізом екрану в стилі iPhone X. Задня панель смартфона скляна. Також можна побачити подвійну основну камеру, двобарвний світлодіодний спалах і сканер відбитків на задній панелі. На верхньому торці розмістився 3,5-мм роз’єм для навушників. На правій стороні – регулятори звуку і кнопка включення. На нижній межі повинен бути порт microUSB 2.0, але на цих фото такого ракурсу немає.

Згідно з більш ранніми витоками, смартфон оснащується 5,8-дюймовим дисплеєм із співвідношенням сторін 19: 9 і роздільною здатністю Full HD + (2280 × 1080 пікселів), подвійною основною камерою на 16 Мп, фронтальною камерою теж на 16 Мп. Апаратною платформою став восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 636, 3, 4 або 6 ГБ оперативної і 32 або 64 ГБ вбудованої флеш-пам’яті з можливістю розширення картками microSD об’ємом до 128 ГБ. Акумулятор має ємність 3000 мАг. Підтримуються дві SIM-карти, 4G VoLTE, Wi-Fi (802.11 ac), Bluetooth 5, GPS + ГЛОНАСС. Він працює на базі операційної системи Android 8.1 Oreo.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікаво, що в 2014 році Nokia X став першим смартфоном Nokia на базі операційної системи Android. Правда, Android там був замаскований і досить сильно стилізований під Windows Phone.

Компанія HMD Global планує анонсувати Nokia X (модельний номер TA-1099) 16 травня 2018 року на прес-заході в Китаї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.