Як звільнити пам’ять на Android-смартфоні: Топ-5 способів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні Андроїд-смартфони – універсальні пристрої, за допомогою яких можна не тільки зателефонувати близьким, а й переглянути відео, прослухати аудіофайли, відвідати цікаві сайти та соціальні мережі. Однак уже через нетривалий час після купівлі користувач може зіткнутися з такою проблемою, як брак вільного простору пам’яті. У цій ситуації потрібно виконати очищення і видалити непотрібну інформацію. Зробити це можна кількома способами.

ТОП-5 способів звільнення пам’яті Андроїд пристрою

Існує кілька найбільш ефективних способів звільнення пам’яті на смартфоні Андроїд.

1. Видалення файлів, збережених у месенджерах

Основне спілкування багатьох людей відбувається саме в месенджерах. Тут можна пересилати фото, відео, текстові повідомлення. При цьому в пам’ять пристрою автоматично зберігаються зображення з каналів і чатів. У результаті всього за кілька днів обсяг інформації може зайняти в пам’яті багато простору. Видалити її можна за кілька секунд. Наприклад, у WhatsApp необхідно натиснути на три крапки над списком з користувачами, потім потрібно виділити конкретну людину і тут відзначити повідомлення, які потрібно видалити. Схожим способом очищається і Telegram. Тут потрібно натиснути на три смужки у верхньому лівому кутку, і в меню, що з’явилося, вибрати пункт “Налаштування”, а потім “Дані та пам’ять”. Тут слід вибрати “Використання пам’яті” та “Очистити кеш”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Видалення завантажених аудіофайлів

Використання стрімінгових сервісів дало змогу користувачеві слухати музику, не завантажуючи її собі на пристрій. Однак основні програвачі онлайн зберігають прослухані треки на смартфон. Причому зберігаються вони в затишних куточках пам’яті, де знайти їх непросто, і при цьому вони займають досить багато місця. Для очищення простору необхідно в програмі вимкнути автозбереження треків. А потім перейти в “Сховище”, де і відбувається очищення пам’яті.

3 Очищення копій фото і відео

Більшість сучасних смартфонів Андроїд мають потужну камеру, а значить і фотографії, зроблені ними, займають більше місця. Вирішити проблему можна, використовуючи для зберігання хмарний сервіс. Наприклад, це може бути “Google Фото”. Необхідно активувати пункт “Копіювати в хмару”, а потім уже – “Звільнити місце”.

4. Очищення кеш браузера

Якщо смартфон щодня використовується для відвідування сайтів в інтернеті, необхідно очистити кеш браузера. Наприклад, у Google Chrome потрібно натиснути три крапки у верхньому кутку, зайти в “Налаштування”, “Конфіденційність і безпека”, “Очистити історію”. Також варто перевірити папку “Завантаження” і видалити завантажені непотрібні файли.

5. Видалити додатки та ігри

Практично кожен користувач відвідує каталог Google Play, де можна завантажити безліч потрібних і цікавих ігор. Згодом вони набридають, ними перестають користуватися. У цій ситуації варто видалити їх, для звільнення простору пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.