iPhone 16 буде оснащений першим чіпом серії A, розробленим спеціально для базових моделей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чип A17, призначений для iPhone 16 і iPhone 16 Plus, вироблятимуть за принципово іншим технологічним процесом, порівняно з A17 Pro в iPhone 15 Pro, що дасть змогу скоротити витрати, стверджують чутки, які тепер прояснило надійне джерело.

Першим у червні ці чутки опублікував користувач Weibo, який стверджує, що він є експертом з інтегральних схем із 25-річним досвідом роботи над процесорами Pentium від Intel. Тепер те саме джерело пояснило плани Apple щодо випуску чипа для стандартних iPhone у 2024 році.

Чип A17 Pro для iPhone 15 Pro виготовляють за техпроцесом N3B компанії TSMC, але, як повідомляють, наступного року Apple планує перейти на дешевший техпроцес N3E для стандартного чипа A17, призначеного для iPhone 16 і iPhone 16 Plus. Це буде перший випадок, коли Apple розробляє чіп спеціально для своїх базових моделей iPhone. У попередні роки компанія просто ставила на всю лінійку iPhone один і той самий чип, а починаючи з iPhone 14 2022 року, розділила їх на рік між стандартними і Pro-моделями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чип A15 Bionic в iPhone 14 і iPhone 14 Plus є більш високорозрядним варіантом з одним додатковим ядром GPU, ніж A15, який використовується в iPhone 13 і iPhone 13 mini, тому деякі відмінності між поколіннями, незважаючи на зовнішню схожість чипів, не є чимось незвичайним, але фактично це буде збереження однієї і тієї ж назви на принципово іншому чипі.

N3B – це оригінальний 3-нм вузол TSMC, створений у партнерстві з компанією Apple. З іншого боку, N3E – це більш простий і дешевий вузол, який буде використовуватися більшістю інших клієнтів TSMC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.