Смартфони

Чим iPhone 15 відрізняється від iPhone 14. Дисплей, процесор, камера і навіть порт для зарядки

Share
Час читання: 2 хв.

Ми не очікуємо від стартових iPhone інновацій – з 2020 року Apple випускає практично однакові базові смартфони. Але цього року компанія здивувала: важливих фішок вистачає, щоб називати iPhone 15 потужним оновленням.

Перелічимо основні

Спереду iPhone 14 і 15 – два різні телефони. Передня панель має таку саму 6,1-дюймову діагональ, але замість “моноброви” тут розташований Dynamic Island. З одного боку, виріз, який вперше з’явився в iPhone X, звичніший, з іншого, “острівець” перспективніший. На нього приходять сповіщення, тут відображаються таймер, секундомір та інша інфа з сервісів Apple.

Екран “п’ятнашки” яскравіший – 2000 проти 1200 ніт. Також збільшилася роздільна здатність – 2556 х 1179 проти 2532 х 1170 пікселів. Але в обох гаджетах немає підтримки високої частоти відображення картинки, це дуже сумно.

Дизайн теж трохи змінився: плоскі рамки тепер трохи закруглені, телефон буде зручніше тримати в одній руці. Також замість глянцевої задньої панелі з’явився матовий задник – стало виглядати і відчуватися преміальніше.

Новий смартфон потужніший, але не сильно – тут чип A16, який з’явився в iPhone 14 Pro. Об’єм оперативної пам’яті однаковий – 6 Гбайт. В обох пристроях мінімум 128 Гбайт і максимум 512 Гбайт вбудованої пам’яті.

Про USB-C всі чули: цей роз’єм об’єктивно зручніший за Lightning, але в плані швидкості передачі даних обидва стандарти однакові.

Основна камера в новій моделі крутіша, ніж у торішній. “П’ятнашка” отримала 48-мегапіксельний сенсор і додатковий об’єктив на 12 мегапікселів. Тепер фотки матимуть вищу роздільну здатність, також у стартовому смартфоні Apple тепер є оптичний зум 3Х.

У плані автономності 14 і 15 практично однакові. Обидва смартфони протягнуть на одній зарядці одну добу або півтора дня – якщо не часто звертатися до пристрою.

Обов’язково будемо рекомендувати iPhone 15, але поки що телефон коштує дуже дорого – мінімум 60 тисяч за попереднім замовленням. Торішній iPhone 14 все ще гарний, але він простіший за нову модель. Очікуємо, що до кінця 2023 року пристрій стане бестселером: його можна взяти за адекватні гроші.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Інсайдер: Snapdragon 8s Gen 4 буде представлений у першому кварталі 2025-го року

    Snapdragon 8s Gen 3 був представлений незабаром після анонсу Snapdragon 8 Gen 3. Новий чіп…

    28.09.2024

    Для проведення співбесід почали використовувати ШІ-автарів

    У рамках нового підходу до найму компанія Fairgo.ai почала використовувати ШІ-аватарів для проведення співбесід з…

    28.09.2024

    У Техасі зводять перший у світі 3D-друкований готель

    У Техасі розпочато будівництво першого в світі готелю, зведеного за допомогою технології 3D-друку. El Cosmico,…

    28.09.2024

    Перегрів смартфона може бути ознакою наявності вірусів

    Наш експерт з кібербезпеки, розповів, що перегрів смартфона може бути сигналом про наявність шкідливого програмного…

    28.09.2024

    Нове оновлення Windows 11 викликає “екран смерті” і нескінченне перезавантаження

    Останнє оновлення Windows 11, KB5043145, викликає проблеми у деяких користувачів, зокрема, появу «екрану смерті» та…

    28.09.2024

    У “S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl” буде 64-кілометрова карта

    Розробники довгоочікуваної гри «STALKER 2: Heart of Chornobyl» оголосили, що карта гри займатиме 64 кілометри,…

    28.09.2024