Чим iPhone 15 відрізняється від iPhone 14. Дисплей, процесор, камера і навіть порт для зарядки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Ми не очікуємо від стартових iPhone інновацій – з 2020 року Apple випускає практично однакові базові смартфони. Але цього року компанія здивувала: важливих фішок вистачає, щоб називати iPhone 15 потужним оновленням.

Реклама

Перелічимо основні

Спереду iPhone 14 і 15 – два різні телефони. Передня панель має таку саму 6,1-дюймову діагональ, але замість “моноброви” тут розташований Dynamic Island. З одного боку, виріз, який вперше з’явився в iPhone X, звичніший, з іншого, “острівець” перспективніший. На нього приходять сповіщення, тут відображаються таймер, секундомір та інша інфа з сервісів Apple.

Екран “п’ятнашки” яскравіший – 2000 проти 1200 ніт. Також збільшилася роздільна здатність – 2556 х 1179 проти 2532 х 1170 пікселів. Але в обох гаджетах немає підтримки високої частоти відображення картинки, це дуже сумно.

Дизайн теж трохи змінився: плоскі рамки тепер трохи закруглені, телефон буде зручніше тримати в одній руці. Також замість глянцевої задньої панелі з’явився матовий задник – стало виглядати і відчуватися преміальніше.

Новий смартфон потужніший, але не сильно – тут чип A16, який з’явився в iPhone 14 Pro. Об’єм оперативної пам’яті однаковий – 6 Гбайт. В обох пристроях мінімум 128 Гбайт і максимум 512 Гбайт вбудованої пам’яті.

Про USB-C всі чули: цей роз’єм об’єктивно зручніший за Lightning, але в плані швидкості передачі даних обидва стандарти однакові.

Основна камера в новій моделі крутіша, ніж у торішній. “П’ятнашка” отримала 48-мегапіксельний сенсор і додатковий об’єктив на 12 мегапікселів. Тепер фотки матимуть вищу роздільну здатність, також у стартовому смартфоні Apple тепер є оптичний зум 3Х.

У плані автономності 14 і 15 практично однакові. Обидва смартфони протягнуть на одній зарядці одну добу або півтора дня – якщо не часто звертатися до пристрою.

Обов’язково будемо рекомендувати iPhone 15, але поки що телефон коштує дуже дорого – мінімум 60 тисяч за попереднім замовленням. Торішній iPhone 14 все ще гарний, але він простіший за нову модель. Очікуємо, що до кінця 2023 року пристрій стане бестселером: його можна взяти за адекватні гроші.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ