Смартфони

Чим iPhone 15 Pro відрізняється від iPhone 14 Pro. Декілька причин придивитися до минулого покоління флагманів

Share
Час читання: 2 хв.

Зібрали найважливіші відмінності між поколіннями.

Ми не чекали особливо потужного оновлення від Apple і тому не розчарувалися. До серії iPhone 15 Pro немає питань: звичайні флагмани з кількома покращеннями, не більше.

На цьому зупинимося докладніше.

Найважливіша деталь iPhone 15 Pro та 15 Pro Max – титановий корпус. По-перше, він міцніший — швидше за все, матова поверхня рамок не так швидко збиратиме подряпини, як сталева глянсова в минулих поколіннях. По-друге, це дуже легкий матеріал: якщо 14 Pro важив 206 г, то 15 Pro – всього 187 грамів.

Судячи з розкритих характеристик, інженери з Купертіно цього року вирішили взагалі не чіпати дисплей – він залишився без змін. Це несподівано, тому що кожне покоління Apple трішки прокачувала екран. Напевно, всі сили пішли на розробку Dynamic Island — зараз «острівець» необхідно розвивати, тобто інтегрувати до нього дедалі більше додатків.

На бічній панелі з’явилася кнопка “Дія”. Про роботу цього елементу ми розповідали докладніше тут. Як пам’ятаєте, у 14 Pro та 14 Pro Max встановлений звичайний фізичний перемикач. Дизайн корпусу трохи змінили: плоскі рамки отримали заокруглення, тепер вони не так люто впиваються в пальці.

Камери стали кращими, але зовсім трохи. Тепер провідний об’єктив на 48 мегапікселів має більший сенсор, завдяки чому на матрицю потраплятиме більше світла. Також користувач зможе вибирати основний об’єктив за замовчуванням та фокусну відстань (24 мм, 28 мм та 35 мм). А ще у 15 Pro Max з’явився п’ятикратний оптичний зум: у 15 Pro, 14 Pro та 14 Pro Max – лише 3Х.

Процесор Apple A17 Pro об’єктивно кращий, ніж A16, але різниці ви не помітите. Натомість додали 8 проти 6 Гбайт оперативної пам’яті, це дозволить тримати більше програм у фоновому режимі. Також топові ігри запускатимуться швидше.

Про USB-C сказати нічого: це зручно, тільки й усього. Батареї швидше за все вистачить на цілий день активного використання, в економному режимі — на 1,5-2 дні. Ультрашвидкої зарядки не додали: разом із сумісним адаптером смартфон заряджатиметься на 50% за півгодини, як раніше.

Чи варто купувати iPhone 15 Pro чи 15 Pro Max? 

Якщо у вас є iPhone 14 Pro/Pro Max, то не треба – різниця не коштує грошей. Можна зберегти лаве, навіть якщо ви використовуєте 13 Pro або 13 Pro Max. Титановий корпус, нова камера з п’ятикратним оптичним збільшенням, USB-C – ось три основні особливості флагманів 2023 року .

На наш погляд, зараз можна спокійно купувати «прошки» 2022 року та не турбуватися про нове покоління. Тим більше в моменті ці девайси коштують вдвічі дешевше за нові. Нюанс у тому, що вже у 2024 році 14-те поступово вийдуть з продажу (навіть на Маркеті), та окрім серії 15 Pro нічого не залишиться.

iPhone 14 Pro – 49 999 грн

iPhone 14 Pro Max – 54 999 грн

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024