Смартфони

Експерт перерахував 13 смартфонів із найкращою камерою на літо 2023 року

Share

В одному з випусків на YouTube-каналі Tech Spurt експерт назвав найкращі на сьогодні смартфони, які точно порадують вас своїми знімками і відео.

Pixel 7 & Pixel 7 Pro

У них, окрім чудової камери, вражаюча автономність і доволі потужний процесор. Основний об’єктив у Pixel 7 має роздільну здатність 50 МП. Він дозволить легко отримувати в автоматичному режимі якісні фото людей чи тварин. Pixel 7 і 7 Pro також оснащені 12-мегапіксельною надширококутною камерою. Перевага Pro-версії перед звичайною полягає в наявності у Pixel 7 Pro телеоб’єктива з п’ятикратним оптичним зумом. Причому він видає відмінні фото навіть при слабкому освітленні. Під час запису відео ви можете перемикатися між об’єктивами, а максимальна роздільна здатність у Pixel 7 і 7 Pro – 4К. Є в обох смартфонах і макрорежим, але в Pro-версії він має автофокусування.

Pixel 7a

Він майже так само гарний у плані фото, як і Pixel 7 і 7 Pro. Основний об’єктив у нього має роздільну здатність 64 МП, що дає змогу отримати якісні знімки. Щоправда, в сонячний день на фото можуть з’явитися відблиски. Надширококутна камера має у Pixel 7a роздільну здатність 13 МП, а ось телеоб’єктива у нього немає. Крім того, смартфон оснащений тільки 8-кратним цифровим зумом. Відео записувати ви зможете в роздільній здатності до 4К.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 14 Pro Max

Він оснащений 48-мегапіксельним сенсором з поліпшеною оптичною стабілізацією. Кольори знімків у нього виходять досить насиченими, але самі фотографії – чіткими, з великою кількістю деталей. У приміщенні іноді виходять при цьому знімки з великою кількістю шуму і артефактів. Також на iPhone 14 Pro Max є надширик на 12 МП і телефотооб’єктив на 12 МП. При цьому смартфон чудово справляється із записом відео і ви можете перемикатися між усіма трьома об’єктивами під час зйомки.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Виробник встановив на цей смартфон 200-мегапіксельний сенсор, який дає змогу краще фотографувати при слабкому освітленні. У результаті ви майже завжди отримуєте чіткі знімки, навіть у складних умовах. Ширококутна камера на 12 МП у нього хороша, але видає не такі вже й якісні фото вночі та ввечері. Також вам доступні два телефотооб’єктива, один з яких працює з 3-кратним оптичним зумом, інший – з 10-кратним. Відео при цьому ви зможете записувати з роздільною здатністю до 8К.

Galaxy S22 Ultra

Основна камера в нього має 108 МП. Найчастіше вона видає гарні фотографії, хоча при слабкому освітленні вони не такі якісні, якими могли б бути. Також погано справляється камера зі знімками в русі. Але навіть у роздільній здатності 4К на вас чекає при цьому відмінна стабілізація.

Oppo Find X5 Pro

Цей пристрій вирізняється відмінною автономністю і продуктивністю, універсальною камерою. Основний датчик має роздільну здатність 50 МП з 5-осьовою стабілізацією зображення. Також вам доступний телефотооб’єктив на 13 МП і дворазовим оптичним зумом, надширик на 50 МП з кутом огляду 110 градусів. Потрібно сказати, що телевік порівняно з конкурентами у Oppo Find X5 Pro не особливо вражає. Відео вам доступне в максимальній роздільній здатності 4К 60 к/с. Останнє тут – це 32-мегапіксельна фронтальна камера.

Vivo X90 Pro

Цей апарат підтримує зарядку на 120 Вт і 50 Вт. Додаток камери у нього має безліч функцій, що дуже зручно. Фотографії виходять на Vivo X90 Pro досить контрастними загалом, а ще смартфон погано знімає рухомі об’єкти. Для портретного режиму у Vivo X90 Pro є спеціальний датчик на 50 МП з функцією оптичної стабілізації зображення. Відео здатний записувати смартфон максимум у 8К 24 к/с. Навіть при поганому освітленні якість відео залишається хорошою.

Huawei P60 Pro

У цього смартфона, на жаль, немає Google-сервісів і підтримки 5G. Основна камера у нього має 48 МП і підтримує оптичну стабілізацію зображення. Цей апарат також може похвалитися об’єктивом з регульованою діафрагмою. Крім того, у нього видатна якість знімків у режимі HDR. При слабкому освітленні з’являється на фото зернистість і шум, але все одно вони порівняно з фото конкурентів дуже непогані. Надширик на 13 МП тут досить стандартний, а телефотооб’єктив на 48 МП має оптичну стабілізацію зображення. Підтримує Huawei P60 Pro запис відео максимум у 4К, навіть на фронтальну камеру.

Xiaomi 13 Pro

Смартфон оснащений процесором Snapdragon 8+ Gen 2. На основну камеру у вас будуть виходити при цьому чіткі і якісні знімки навіть при поганому освітленні. Завдяки 50-мегапіксельному телефотооб’єктиву з 3,2-кратним оптичним зумом ви зможете без проблем наближати об’єкти і отримувати досить деталізовані фото. Цифровий зум у смартфона 100-кратний. Крім цього, вам доступна чудова надширококутна камера на 50 МП з кутом огляду 115 градусів. Записувати відео ви зможете максимум у 8К, і навіть у цьому режимі стабілізація буде хорошою. Щоправда, селфі-камера знімає відео тільки в Full HD.

Xiaomi 13 Ultra

Оснащений телефон 50-мегапіксельною основною камерою з гіпероптичною стабілізацією зображення. Це дає змогу поліпшити якість знімків. Також Ultra-версія має подвійну діафрагму: ви можете перемикатися між F1,9 і F4,0. Навіть зі зйомкою рухомих об’єктів справляється цей смартфон чудово, і при сильному наближенні ви все одно отримуєте чіткі знімки. До того ж Xiaomi 13 Ultra пропонує 120-кратний зум, який перевершує навіть 100-кратний у Samsung. Відеозйомка на основну камеру вам доступна в роздільній здатності до 8К 24 к/с, а на фронтальну – до 1080p.

Sony Xperia 1 V

Смартфон має основний об’єктив на 52 МП. Крім того, додаток камери у Sony виглядає дуже дивно і незвично для тих, хто користувався до цього Samsung або iPhone. Але коли ви розберетеся в ньому, ви зможете налаштовувати вручну баланс білого та інші параметри. Передача кольору в автоматичному режимі природна, тобто насичених знімків чекати не варто. Надширик на 16 МП у Sony Xperia 1 V хороший, але не такий стабільний, як основний сенсор. Також ви зможете наближати об’єкти в 15,6 разів, а зйомка відео доступна максимум у роздільній здатності 4К.

Honor Magic 5 Pro

У нього вражаюча продуктивність завдяки процесору Snapdragon 8 Gen 2. Основний об’єктив Magic 5 Pro має роздільну здатність 50 МП і може легко захоплювати рухомі об’єкти. Особливо вразив ведучого портретний режим. Крім того, у смартфона є надширик на 50 МП і телефотооб’єктив на 50 МП. Потрібно сказати, що якість фото з надширококутного об’єктива у Honor Magic 5 Pro дійсно висока. Телевік вам дасть можливість наблизити об’єкт у 3,5 раза (оптичний зум) і в 100 разів (цифровий). Відео ви зможете знімати максимум у роздільній здатності 4К.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

View Comments

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024