Експерт перерахував 13 смартфонів із найкращою камерою на літо 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В одному з випусків на YouTube-каналі Tech Spurt експерт назвав найкращі на сьогодні смартфони, які точно порадують вас своїми знімками і відео.

Pixel 7 & Pixel 7 Pro

У них, окрім чудової камери, вражаюча автономність і доволі потужний процесор. Основний об’єктив у Pixel 7 має роздільну здатність 50 МП. Він дозволить легко отримувати в автоматичному режимі якісні фото людей чи тварин. Pixel 7 і 7 Pro також оснащені 12-мегапіксельною надширококутною камерою. Перевага Pro-версії перед звичайною полягає в наявності у Pixel 7 Pro телеоб’єктива з п’ятикратним оптичним зумом. Причому він видає відмінні фото навіть при слабкому освітленні. Під час запису відео ви можете перемикатися між об’єктивами, а максимальна роздільна здатність у Pixel 7 і 7 Pro – 4К. Є в обох смартфонах і макрорежим, але в Pro-версії він має автофокусування.

Pixel 7a

Він майже так само гарний у плані фото, як і Pixel 7 і 7 Pro. Основний об’єктив у нього має роздільну здатність 64 МП, що дає змогу отримати якісні знімки. Щоправда, в сонячний день на фото можуть з’явитися відблиски. Надширококутна камера має у Pixel 7a роздільну здатність 13 МП, а ось телеоб’єктива у нього немає. Крім того, смартфон оснащений тільки 8-кратним цифровим зумом. Відео записувати ви зможете в роздільній здатності до 4К.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 14 Pro Max

Він оснащений 48-мегапіксельним сенсором з поліпшеною оптичною стабілізацією. Кольори знімків у нього виходять досить насиченими, але самі фотографії – чіткими, з великою кількістю деталей. У приміщенні іноді виходять при цьому знімки з великою кількістю шуму і артефактів. Також на iPhone 14 Pro Max є надширик на 12 МП і телефотооб’єктив на 12 МП. При цьому смартфон чудово справляється із записом відео і ви можете перемикатися між усіма трьома об’єктивами під час зйомки.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Виробник встановив на цей смартфон 200-мегапіксельний сенсор, який дає змогу краще фотографувати при слабкому освітленні. У результаті ви майже завжди отримуєте чіткі знімки, навіть у складних умовах. Ширококутна камера на 12 МП у нього хороша, але видає не такі вже й якісні фото вночі та ввечері. Також вам доступні два телефотооб’єктива, один з яких працює з 3-кратним оптичним зумом, інший – з 10-кратним. Відео при цьому ви зможете записувати з роздільною здатністю до 8К.

Galaxy S22 Ultra

Основна камера в нього має 108 МП. Найчастіше вона видає гарні фотографії, хоча при слабкому освітленні вони не такі якісні, якими могли б бути. Також погано справляється камера зі знімками в русі. Але навіть у роздільній здатності 4К на вас чекає при цьому відмінна стабілізація.

Oppo Find X5 Pro

Цей пристрій вирізняється відмінною автономністю і продуктивністю, універсальною камерою. Основний датчик має роздільну здатність 50 МП з 5-осьовою стабілізацією зображення. Також вам доступний телефотооб’єктив на 13 МП і дворазовим оптичним зумом, надширик на 50 МП з кутом огляду 110 градусів. Потрібно сказати, що телевік порівняно з конкурентами у Oppo Find X5 Pro не особливо вражає. Відео вам доступне в максимальній роздільній здатності 4К 60 к/с. Останнє тут – це 32-мегапіксельна фронтальна камера.

Vivo X90 Pro

Цей апарат підтримує зарядку на 120 Вт і 50 Вт. Додаток камери у нього має безліч функцій, що дуже зручно. Фотографії виходять на Vivo X90 Pro досить контрастними загалом, а ще смартфон погано знімає рухомі об’єкти. Для портретного режиму у Vivo X90 Pro є спеціальний датчик на 50 МП з функцією оптичної стабілізації зображення. Відео здатний записувати смартфон максимум у 8К 24 к/с. Навіть при поганому освітленні якість відео залишається хорошою.

Huawei P60 Pro

У цього смартфона, на жаль, немає Google-сервісів і підтримки 5G. Основна камера у нього має 48 МП і підтримує оптичну стабілізацію зображення. Цей апарат також може похвалитися об’єктивом з регульованою діафрагмою. Крім того, у нього видатна якість знімків у режимі HDR. При слабкому освітленні з’являється на фото зернистість і шум, але все одно вони порівняно з фото конкурентів дуже непогані. Надширик на 13 МП тут досить стандартний, а телефотооб’єктив на 48 МП має оптичну стабілізацію зображення. Підтримує Huawei P60 Pro запис відео максимум у 4К, навіть на фронтальну камеру.

Xiaomi 13 Pro

Смартфон оснащений процесором Snapdragon 8+ Gen 2. На основну камеру у вас будуть виходити при цьому чіткі і якісні знімки навіть при поганому освітленні. Завдяки 50-мегапіксельному телефотооб’єктиву з 3,2-кратним оптичним зумом ви зможете без проблем наближати об’єкти і отримувати досить деталізовані фото. Цифровий зум у смартфона 100-кратний. Крім цього, вам доступна чудова надширококутна камера на 50 МП з кутом огляду 115 градусів. Записувати відео ви зможете максимум у 8К, і навіть у цьому режимі стабілізація буде хорошою. Щоправда, селфі-камера знімає відео тільки в Full HD.

Xiaomi 13 Ultra

Оснащений телефон 50-мегапіксельною основною камерою з гіпероптичною стабілізацією зображення. Це дає змогу поліпшити якість знімків. Також Ultra-версія має подвійну діафрагму: ви можете перемикатися між F1,9 і F4,0. Навіть зі зйомкою рухомих об’єктів справляється цей смартфон чудово, і при сильному наближенні ви все одно отримуєте чіткі знімки. До того ж Xiaomi 13 Ultra пропонує 120-кратний зум, який перевершує навіть 100-кратний у Samsung. Відеозйомка на основну камеру вам доступна в роздільній здатності до 8К 24 к/с, а на фронтальну – до 1080p.

Sony Xperia 1 V

Смартфон має основний об’єктив на 52 МП. Крім того, додаток камери у Sony виглядає дуже дивно і незвично для тих, хто користувався до цього Samsung або iPhone. Але коли ви розберетеся в ньому, ви зможете налаштовувати вручну баланс білого та інші параметри. Передача кольору в автоматичному режимі природна, тобто насичених знімків чекати не варто. Надширик на 16 МП у Sony Xperia 1 V хороший, але не такий стабільний, як основний сенсор. Також ви зможете наближати об’єкти в 15,6 разів, а зйомка відео доступна максимум у роздільній здатності 4К.

Honor Magic 5 Pro

У нього вражаюча продуктивність завдяки процесору Snapdragon 8 Gen 2. Основний об’єктив Magic 5 Pro має роздільну здатність 50 МП і може легко захоплювати рухомі об’єкти. Особливо вразив ведучого портретний режим. Крім того, у смартфона є надширик на 50 МП і телефотооб’єктив на 50 МП. Потрібно сказати, що якість фото з надширококутного об’єктива у Honor Magic 5 Pro дійсно висока. Телевік вам дасть можливість наблизити об’єкт у 3,5 раза (оптичний зум) і в 100 разів (цифровий). Відео ви зможете знімати максимум у роздільній здатності 4К.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.